Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για μηδενικά εισοδήματα


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Ήδη από χτες έχει κατατέθηκε ξανά το αίτημα προς εξαίρεση της επιβολής τέλους επιτηδευματία στις ΚοινΣΕπ και σήμερα εστάλει ξανά επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό για κάθε ενέργεια.

images

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι κατά τη διάρκεια του έτους δεν έχουν «κόψει» ούτε ένα δελτίο παροχής υπηρεσιών αν πρόκειται για επαγγελματίες ή τιμολόγιο αν αφορά εμπορικές επιχειρήσεις σχεδιάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Το τέλος επιτηδεύματος επιβαρύνει κάθε χρόνο περίπου 1.500.000 επιτηδευματίες ανεξάρτητα αν ασκούν ή όχι επαγγελματική δραστηριότητα ή αν έχουν εκδώσει κάποιο παραστατικό. Το ποσό που καλούνται να πληρώσουν κάθε χρόνο οι εν λόγω επαγγελματίες είναι 500 έως 650 ευρώ.

Ωστόσο, φαίνεται ότι στην Καραγεώργη Σερβίας έλαβαν το «μήνυμα» από χιλιάδες επαγγελματίες που τα προηγούμενα χρόνια ενώ δεν είχαν λάβει ούτε ένα ευρώ αμοιβή ως επαγγελματίες επιβαρύνονται με το τέλος επιτηδεύματος επειδή δεν έχουν προχωρήσει σε διακοπή της δραστηριότητάς τους.

Οι φορολογούμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκι» και υπό προϋποθέσεις φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών – συνταξιούχων επιβαρύνονται με τέλος 500 ευρώ. Οι υπόλοιποι πληρώνουν 650 ευρώ και 600 ευρώ για τα υποκαταστήματά τους.