FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 4χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 50 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

imagesΟι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη θέση ανάμεσα στις καλύτερες χώρες για επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν τις επιχειρήσεις τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν κοινωνικά ζητήματα, σύμφωνα με έρευνα ειδικών, η οποία όμως έδειξε ότι το έργο των κοινωνικών επιχειρηματιών παραμένει μυστήριο για τους περισσότερους πολίτες, εμποδίζοντας την ανάπτυξή τους.

Σύμφωνα με την έρευνα του Thomson Reuters Foundation, με δείγμα σχεδόν 900 ειδικούς κοινωνικών επιχειρήσεων στις 45 μεγάλες οικονομίες του κόσμου, οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αυτές είναι η έλλειψη ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, η πρόσβαση στις επενδύσεις και η κρατική υποστήριξη.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά μεταξύ 9 Ιουνίου και 15 Ιουλίου, βρήκε ότι οι γυναίκες έχουν καλή εκπροσώπηση σε διοικητικές θέσεις σε κοινωνικές επιχειρήσεις και καταγράφουν καλές επιδόσεις, ιδιαίτερα στην Ασία.

Τα βασικά ευρήματα της έρευνας είναι:

  1. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη θέση ως το καλύτερο κράτος για κοινωνική επιχειρηματικότητα, με τον Καναδά και τη Βρετανία να ακολουθούν.
  2. Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται με τη Σιγκαπούρη και το Ισραήλ.
  3. Η Ελλάδα κατετάγη 39η. Η Τουρκία κατετάγη τελευταία (το Ιράν εξαιρέθηκε της έρευνας καθώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθούν αρκετοί συμμετέχοντες).
  4. Χαμηλά στην κατάταξη είναι επίσης η Βενεζουέλα, η Βραζιλία και η Ιρλανδία – χώρες όπου η κυβερνητική πολιτική δεν στηρίζει την κοινωνική επιχειρηματικότητα, είπαν οι ειδικοί.
  5. Η κοινωνική επιχειρηματικότητα κερδίζει δυναμική διεθνώς, με το 85% των ειδικών που συμμετείχαν στην έρευνα να υποστηρίζουν ότι ο κλάδος αναπτύσσεται.
  6. Ωστόσο, σχεδόν το 60% των συμμετεχόντων απάντησε ότι τα βασικά προβλήματα είναι η έλλειψη ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, η πρόσβαση στις επενδύσεις και η κρατική υποστήριξη.
  7. Η πρόσβαση στις επενδύσεις φαίνεται να είναι ευκολότερη στον Καναδά, στη Σιγκαπούρη, στις ΗΠΑ και στο Βέλγιο καθώς και στις Φιλιππίνες και στην Ινδία.
  8. Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, το 68% των ειδικών είπαν ότι οι γυναίκες έχουν καλή εκπροσώπηση στη διοίκηση των κοινωνικών επιχειρήσεων – αλλά μόνο το 48% είπε ότι οι γυναίκες πληρώνονται το ίδιο με τους άνδρες.
  9. Οι ασιατικές χώρες είχαν καλύτερες επιδόσεις σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, με τις Φιλιππίνες να βρίσκονται πολύ πιο μπροστά από τις υπόλοιπες.
  10. Το Βερολίνο, το Λονδίνο, το Χονγκ Κονγκ, το Σαντιάγο και το Ναϊρόμπι αναφέρονται ως βασικά hot spots για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα είναι μία αναδυόμενη, εναλλακτική μορφή επιχειρηματικότητας στηριζόμενη στην Κοινωνική Οικονομία. Το κέρδος των επιχειρήσεων προκύπτει από δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοινωνικό συμφέρον.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Ευρωπαϊκή Διάκριση για τις Υπηρεσίες μας στην Ανάπτυξη της Κ.Aλ.Ο. στην Ελλάδα

Διαβάστε την Διαδικασία ένταξης των ΚοινΣΕπ του ν 4019/2011 στο νέο Μητρώο

Δωρεάν τροποποίηση καταστατικού σύμφωνα με τον νέο Νόμο

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

------------------------------------------------------------------------------------------

images

Monthly Stats 2012 - 2017