Subscribe: FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


imagesΟι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη θέση ανάμεσα στις καλύτερες χώρες για επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν τις επιχειρήσεις τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν κοινωνικά ζητήματα, σύμφωνα με έρευνα ειδικών, η οποία όμως έδειξε ότι το έργο των κοινωνικών επιχειρηματιών παραμένει μυστήριο για τους περισσότερους πολίτες, εμποδίζοντας την ανάπτυξή τους.

Σύμφωνα με την έρευνα του Thomson Reuters Foundation, με δείγμα σχεδόν 900 ειδικούς κοινωνικών επιχειρήσεων στις 45 μεγάλες οικονομίες του κόσμου, οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αυτές είναι η έλλειψη ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, η πρόσβαση στις επενδύσεις και η κρατική υποστήριξη.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά μεταξύ 9 Ιουνίου και 15 Ιουλίου, βρήκε ότι οι γυναίκες έχουν καλή εκπροσώπηση σε διοικητικές θέσεις σε κοινωνικές επιχειρήσεις και καταγράφουν καλές επιδόσεις, ιδιαίτερα στην Ασία.

Τα βασικά ευρήματα της έρευνας είναι:

  1. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη θέση ως το καλύτερο κράτος για κοινωνική επιχειρηματικότητα, με τον Καναδά και τη Βρετανία να ακολουθούν.
  2. Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται με τη Σιγκαπούρη και το Ισραήλ.
  3. Η Ελλάδα κατετάγη 39η. Η Τουρκία κατετάγη τελευταία (το Ιράν εξαιρέθηκε της έρευνας καθώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθούν αρκετοί συμμετέχοντες).
  4. Χαμηλά στην κατάταξη είναι επίσης η Βενεζουέλα, η Βραζιλία και η Ιρλανδία – χώρες όπου η κυβερνητική πολιτική δεν στηρίζει την κοινωνική επιχειρηματικότητα, είπαν οι ειδικοί.
  5. Η κοινωνική επιχειρηματικότητα κερδίζει δυναμική διεθνώς, με το 85% των ειδικών που συμμετείχαν στην έρευνα να υποστηρίζουν ότι ο κλάδος αναπτύσσεται.
  6. Ωστόσο, σχεδόν το 60% των συμμετεχόντων απάντησε ότι τα βασικά προβλήματα είναι η έλλειψη ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, η πρόσβαση στις επενδύσεις και η κρατική υποστήριξη.
  7. Η πρόσβαση στις επενδύσεις φαίνεται να είναι ευκολότερη στον Καναδά, στη Σιγκαπούρη, στις ΗΠΑ και στο Βέλγιο καθώς και στις Φιλιππίνες και στην Ινδία.
  8. Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, το 68% των ειδικών είπαν ότι οι γυναίκες έχουν καλή εκπροσώπηση στη διοίκηση των κοινωνικών επιχειρήσεων – αλλά μόνο το 48% είπε ότι οι γυναίκες πληρώνονται το ίδιο με τους άνδρες.
  9. Οι ασιατικές χώρες είχαν καλύτερες επιδόσεις σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, με τις Φιλιππίνες να βρίσκονται πολύ πιο μπροστά από τις υπόλοιπες.
  10. Το Βερολίνο, το Λονδίνο, το Χονγκ Κονγκ, το Σαντιάγο και το Ναϊρόμπι αναφέρονται ως βασικά hot spots για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα είναι μία αναδυόμενη, εναλλακτική μορφή επιχειρηματικότητας στηριζόμενη στην Κοινωνική Οικονομία. Το κέρδος των επιχειρήσεων προκύπτει από δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοινωνικό συμφέρον.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

loading...

Comments

comments

© 2016 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Subscribe to our mailing list

* indicates required


Η ενημερωτική πύλη KoinSEp.Org στο πλαίσιο ανάπτυξης της δράσης της στην στήριξη της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα που πιστά υπηρετεί εδώ και πάνω από 3 χρόνια δημιουργεί στο κέντρο της Αθήνας μια Θερμοκοιτίδα ανάπτυξης της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας και σας καλεί να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον για ένταξη στην δομή αυτή συμπληρώνοντας την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ

imgimagesΕίναι σε πλήρη λειτουργία πλέον ο πρώτος και μοναδικός κατάλογος αφιερωμένος στην παρουσίαση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων του νόμου 4019/11 και φιλοξενούμε πάνω από 200 ΚοινΣΕπ με τις δράσεις τους και τις πληροφορίες επικοινωνίας από όλη την Ελλάδα. Μέσα από το περιβάλλον αυτό μπορείτε να πλοηγηθείτε εύκολα και να βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε σε όλη την Ελλάδα, οι τρόποι αναζήτησης είναι πολλοί. Η δική σου ΚοινΣΕπ είναι μέσα; enter

images

Monthly Stats 2012 - 2016