(L) Μήπως το γραφείο σου σε αρρωσταίνει;


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 190 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Το γραφεί είναι ο χώρος που συνηθίζεις να περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου και γι’ αυτό θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετο και καθαρό. Η σκόνη, τα μικρόβια, ο ανεπαρκής εξαερισμός, η κακή στάση του σώματος και οι άπειρες ώρες που περνάς μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Ενώ δεν μπορείς να έχεις τον γενικό έλεγχο του χώρου, έχεις τη δυνατότητα να προσέξεις το δικό σου γραφείο και να το κάνεις όσο πιο φιλικό γίνεται. Από την καθαριότητα μέχρι τη διακόσμησή του, υπάρχουν κάποια απλά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις ένα πιο υγιές περιβάλλον για να δουλεύεις άνετα και με ευχαρίστηση.

Διατήρησέ το καθαρό Ένα καλό ξεσκόνισμα είναι απαραίτητο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Για να αποφύγεις τα σκληρά καθαριστικά μπορείς να καθαρίζεις το γραφείο σου με μαγειρική σόδα διαλυμένη σε νερό ή ξύδι (το δεύτερο μην το προτιμήσεις αν δουλεύεις σε ανοιχτό χώρο). Μην ξεχνάς να πλένεις τα χέρια σου μετά από κάθε καθαρισμό.

Αέριζέ το τακτικά 

Ο φρέσκος αέρας είναι πολύ σημαντικός, αφού η έλλειψή του μπορεί να σου προκαλέσει ζαλάδα. Άνοιξε ένα παράθυρο, βγες έξω για να φας το μεσημεριανό σου ή κάνε ένα δεκάλεπτο διάλειμμα για να περπατήσεις. Ο φρέσκος αέρας θα σε αναζωογονήσει και θα σε γεμίσει ενέργεια.

Φέρε φαγητό από το σπίτι 

Μην φορτώνεις τον οργανισμό σου με συντηρητικά και λιπαρά, επιλέγοντας την εύκολη λύση του fast food. Αφιέρωσε λίγο χρόνο από την προηγούμενη ημέρα για να ετοιμάσεις το τάπερ σου για το γραφείο. Πάρε μαζί σου φρούτα, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς και απόφυγε τη χρήση του φούρνου μικροκυμάτων.

Μην φορτώνεις τον χώρο 

Επίλεξε επιφάνειες που καθαρίζονται εύκολα και μην γεμίζεις τον χώρο με περιττά αντικείμενα. Απόφυγε τις μόνιμες μοκέτες που αποτελούν εστία μικροβίων, καθώς επίσης και τα βαριά υφάσματα. Μην ξεχνάς να κάνεις συχνά εκκαθάριση και να τακτοποιείς τα πράγματά σου γιατί είναι γνωστό ότι ένα ακατάστατο γραφείο δεν ευνοεί την σκέψη και την παραγωγικότητα.

Διακόσμησέ το με φυτά 

Τα φυτά είναι ο καλύτερος φίλος του γραφείου, αφού εκτός από ομορφιά λειτουργούν και ως καθαριστικά του αέρα.

Δώσε μία πιο προσωπική νότα στον χώρο 

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα γεμίσεις το γραφείο με φωτογραφίες από την πενταήμερη ή τις διακοπές σου με την Μαίρη. Μία φωτογραφία ενός αγαπημένου προσώπου, ένα αναμνηστικό, μία κούπα ή ένα άλλο προσωπικό αντικείμενο αρκούν για να σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο άνετα.

askmen.com


Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!


Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo