Ορισμός Διαχειριστή στην διοίκηση της ΚοινΣΕπ αντί Διοικούσας Επιτροπής


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 190 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Σύμφωνα με το άρθρο 20 και παράγραφο 1 περί Διοικούσας Επιτροπής του νέου νόμου για την Κοινωνική Οικονομία 4430/2016 αναφέρονται τα παρακάτω ….. Η Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Ε.) απαρτίζεται από τον Πρόεδρο και δύο (2) τουλάχιστον μέλη, εκ των οποίων ένας φέρει την ιδιότητα του Γραμματέα και ένας του Ταμία. Σε κάθε περίπτωση ο συνολικός αριθμός των μελών της πρέπει να είναι περιττός αριθμός. Τα μέλη της Δ.Ε. εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση. Η ιδιότητα του μέλους Διοικούσας Επιτροπής είναι άμισθη. Αν η Κοιν.Σ.Επ. έχει μόνο πέντε (5) μέλη, αντί Διοικούσας Επιτροπής, τα μέλη μπορεί να εκλέξουν διαχειριστή, ο οποίος αναλαμβάνει όλες τις αρμοδιότητες της Διοικούσας Επιτροπής.

Για να γίνει αυτό πραγματικότητα σε όσες ΚοινΣΕπ έχουν 5 μέλη απαιτείται απόφαση γενικής συνέλευσης και τροποποίηση καταστατικού που θα περιλαμβάνει αυτό το άρθρο και θα δεσμεύει τα μέλη έναντι της απόφασης αυτής με την επιφύλαξη της σύγκλισης γενικής συνέλευσης από το 1/3 στην προκειμένη περίπτωση τουλάχιστον 2 μελών για τον έλεγχο του Διοικούντα την επιχείρηση. Αν θέλετε επιπλέον ενημέρωση σχετικά με αυτό το θέμα στείλτε μας μήνυμα από την φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε στην συνέχεια.

[bestwebsoft_contact_form]

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!


Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo