Ένα zerowaste εστιατόριο με πράσινη φιλοσοφία δίπλα στον Λευκό Πύργο


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Μία επιχείρηση εστίασης φιλική στο περιβάλλον και με μηδενικά απόβλητα εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Νάσος Ρούφος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Άλλη μια ΚοινΣΕπ που μας εμπιστεύτηκε για την Δημιουργία της

Ο λόγος για το The Saints Stores, που βρίσκεται στην οδό Παύλου Μελά, δίπλα στον Λευκό Πύργο, και αποτελεί ένα βιολογικό, zerowaste εστιατόριο. Στο The Saints οι πελάτες βιώνουν μία πρωτόγνωρη εμπειρία εξερεύνησης του γευστικού κόσμου των vegan επιλογών χρησιμοποιώντας για σκεύη πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα τα οποία είναι βιοαποικοδομήσιμα.

Με μοναδικές κριτικές που αξίζει να δείτε στο TripAdvisor και με Πιστοποιητικό Διάκρισης για το 2019

Ακόμη, στο κατάστημα πωλούνται βιοδιασπώμενες οδοντόβουρτσες από μπαμπού και καλαμάκια από σιτάρι. Στην είσοδο του καταστήματος υπάρχει και ένα κάδος συλλογής τηγανελαίων. Πρόσφατα ξεκίνησε η συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ «IONIAN RECYCLE».

«Σε κάθε πελάτη που θα μας φέρει ένα λίτρο τηγανέλαιου εμείς κάνουμε έκπτωση 50 λεπτών του ευρώ στο φαγητό του. Κατά τον πρώτο μήνα έχει γεμίσει ο μισός κάδος», λέει στη Greenagenda.gr ο κ. Ρούφος.

Στο πράσινο εστιατόριο δεν γίνεται χρήση πλαστικού. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πελάτης βάζει τη μερίδα φαγητού στα είδη εστίασης που είναι βιοαποικοδομήσιμα. Μια από τις εταιρείες που προμηθεύει το συγκεκριμένο κατάστημα είναι η εταιρεία σπόρων οσπρίων και κηπευτικών ΑΝΘΗΣ ΟΕ. Επιπλέον, ο κάθε πελάτης από το stand μπορεί να αγοράσει τον σπόρο της αρεσκείας του που θα ήθελε για το μπαλκόνι ή τον κήπο του.

Ο κάδος απορριμμάτων γεμίζει μόνο με βιοαποικοδομήσιμα υλικά και, μάλιστα, η σακούλα είναι βιοδιασπώμενη.

«Ο πλανήτης μας κινδυνεύει, όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, να μην πετάμε απορρίμματα και να περιορίζουμε τους ρύπους», λέει ο κ. Ρούφος. Όπως τονίζει, το ιδανικό θα ήταν να διαθέτει το κατάστημα ενεργειακή αυτονομία.

Ήδη συμπληρώθηκαν 21 μήνες λειτουργίας του self service buffet εστιατορίου Saints Stores και ο επιχειρηματίας νιώθει ικανοποίηση για την επισκεψιμότητα και κυρίως για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πελατών του.

Η διακόσμηση του καταστήματος είναι ξεχωριστή και οι ξυλόγλυπτες κατασκευές εντυπωσιάζουν τους πελάτες. Επίσης, τα φωτιστικά έχουν κατασκευαστεί από σκαλισμένες κολοκύθες.

Ακόμη στο κατάστημα λειτουργεί refill station με φιλτραρισμένο νερό και έτσι όποιος θέλει μπορεί να γεμίζει ελεύθερα και δωρεάν το μπουκάλι του ή το παγούρι του.

Εντός του καταστήματος λειτουργεί η έκθεση Reλακ της Λιζέτας Φώτογλου με εξαρτήματα υπολογιστών, τα οποία έχουν γίνει χειροποίητα δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, κολιέ, μανικετόκουμπα, μπρελόκ, καρφίτσες, σουβέρ και παπιγιόν με ασημένιες λεπτομέρειες, ενώ μερικά προϊόντα είναι φτιαγμένα από σπάνιες/αναντικατάστατες μητρικές κάρτες. Η συγκεκριμένη έκθεση έχει κοινωνικό πρόσημο καθώς 5 ευρώ από την πώληση του κάθε αξεσουάρ δίνονται στην εκπαίδευση σκύλων-βοηθών σε άτομα που τα έχουν ανάγκη.

http://greenagenda.gr