Αίτημα της εφημερίδας «Μακεδονία» να λειτουργήσει ως ΚοινΣΕπ


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Τη στήριξη του υπουργείου Εργασίας στο σχεδιαζόμενο εγχείρημα επαναλειτουργίας της ιστορικής εφημερίδας της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», με τη μορφή Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚοινΣΕπ) ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Νεφελούδης.

Αυτό τόνισε κατά την ομιλία του στη θεματική ενότητα «Κοινωνική Πολιτική, Εργασιακές Σχέσεις και Αλληλέγγυα Οικονομία» του 11ου περιφερειακού συνεδρίου για την ανάπτυξη στην Κεντρική Μακεδονία, που ολοκληρώνεται απόψε στην Θεσσαλονίκη.

«Με το χώρο του Τύπου της Θεσσαλονίκης έχουμε ασχοληθεί, σε όλες τις περιπτώσεις εφημερίδων που έχουν κλείσει – «Θεσσαλονίκη», «Αγγελιοφόρος», «Μακεδονία» – έχουμε δώσει στους εργαζόμενους το έκτακτο βοήθημα, έχουμε κάνει αρκετές συναντήσεις με εργαζομένους», είπε ο κ. Νεφελούδης, κάνοντας λόγο για «ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό νέο, το οποίο αφορά την πόλη και τον χώρο της δημοσιογραφίας».

«Ήδη», εξήγησε, «είμαστε στη διαδικασία ένταξης στο μητρώο των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων μίας αίτησης για ΚοινΣΕπ από τους δημοσιογράφους της Μακεδονίας, για να ξαναλειτουργήσει η εφημερίδα και να ξαναλειτουργήσει ως συνεταιριστική οργάνωση.

Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και από ό,τι γνωρίζω θα έχει την υποστήριξη και επιχειρηματικών κύκλων της πόλης, έτσι ώστε να μπορέσει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά της. Είμαστε σε μία πάρα πολύ μεγάλη και κρίσιμη φάση αναδιάρθρωσης στον χώρο του Τύπου, η οποία δημιουργεί τεράστια θέματα, στα οποία εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται, ότι τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤ-Θ έχουν συγκαλέσει τη Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 στις 12.30 στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (3ος όροφος) συνέλευση όλων των εργαζομένων στην εφημερίδα Μακεδονία.

https://www.life-events,gr