Αλλαγή τρόπου χρηματοδότησης σε έργα ΕΣΠΑ


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Στο μεταξύ σειρά έργων που είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ θα περάσουν σε άλλη διαδικασία χρηματοδότησης ώστε να μην καταλάβουν χώρο από το νέο πρόγραμμα. Αυτό ανέφερε από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο υπουργός Οικονομίας.

Ειδικότερα και σε ότι αφορά το ΕΣΠΑ η πολιτική του υπουργείου εστιάζει όπως είπε ο κ. Σταθάκης, σε απένταξη των έργων που δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν εντός του 2015. Το δεύτερο βήμα είναι ο προσδιορισμός αυτών των έργων που θα συνεχίσουν την επόμενη περίοδο (νέο ΕΣΠΑ) και την ομαλή έναρξη των νέων προγραμμάτων μέσα στο 2015.

Και τα τρία αυτά στάδια, όπως ανέφερε ο υπουργός, έχουν ολοκληρωθεί, σημειώνοντας ωστόσο ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι μέρος των έργων του 2015 να ολοκληρωθούν με κάποιας μορφής νέου δανεισμού για να μην επιβαρυνθεί το νέο ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κυβέρνηση θα επιδιώξει να βρει χρηματοδότηση για τα συγκεκριμένα έργα μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕτΕΠ), με τη διοίκηση της οποίας θα έχει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνάντηση ο κ. Σταθάκης την ερχόμενη Δευτέρα.

Πηγή:www.reporter.gr