Αναπτυξιακή από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας για τo πρόγραμμα των …


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Στη δημιουργία μια αναπτυξιακής σύμπραξης φορέων προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να συμμετάσχει με υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας».

Ουσιαστικά πρόκειται για την υποστήριξη της δημιουργίας, λειτουργίας και ανάπτυξης Κοινωνικών Επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο, τη διάχυση της ιδέας της Κοινωνικής Οικονομίας και την εδραίωσή της μέσω μόνιμων δικτύων συνεργασίας και τοπικών συμφωνιών.

Η συνάντηση δυνητικών φορέων για να οριστικοποιηθεί η συμμετοχή τους στην αναπτυξιακή σύμπραξη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, έπειτα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργου Αγγελόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, συμφωνήθηκε από τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΑμεΑ και της Αναπτυξιακής Εταιρίας της ΠΔΕ, να δημιουργηθεί αυτός ο Περιφερειακός Μηχανισμός ώστε να προχωρήσουν στην υποβολή της πρότασης.

Ρόλος της Περιφέρειας είναι η πληροφόρηση, παρακίνηση και υποστήριξη της εκδήλωσης τοπικών εταιρικών σχημάτων, συλλογικού και αλληλέγγυου χαρακτήρα, για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, συμβουλευτική για δημιουργία και ανάπτυξη τοπικών κοινωνικών συνεταιρισμών και επιμόρφωση των μελών των Κοιν.Σ.Eπ.

Επιπλέον, η παροχή υπηρεσιών θερμοκοιτίδας (χώροι κοινής χρήσης γραφείων, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, υπηρεσιών γραμματειακής, λογιστικής υποστήριξης κ.λπ.) και τέλος η ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των Κοινωνικών Επιχειρήσεων, μέσω της προώθησης συμφωνιών συνεργασίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο μεταξύ των Κοινωνικών επιχειρήσεων και δημοσίων οργανισμών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων. Υποστήριξη νέων κοινωνικών επιχειρηματιών αναφορικά με τη συμμετοχή τους σε προγράμματα τύπου ERASMUS νέων επιχειρηματιών.

Ωφελούμενοι από αυτές τις δράσεις που θα εξελιχθούν μέσω Κοιν.Σ.Επ. είναι οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως άνεργοι νέοι και γυναίκες, άνεργοι άνω των 50 ετών, μακροχρόνια άνεργοι, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μέλη πολύτεκνων οικογενειών, γυναίκες θύματα κακοποίησης, αναλφάβητοι, κάτοικοι απομακρυσμένων ορεινών και νησιωτικών περιοχών, γυναίκες / άνδρες θύματα trafficking, άτομα με πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, μετανάστες, πρόσφυγες, άτομα με αναπηρία, πρώην χρήστες ουσιών, οροθετικοί, αποφυλακισθέντες, ανήλικοι παραβάτες κ.λπ.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει θέσει για αυτή την πενταετία ως στόχευση τον άνθρωπο, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Και φυσικά, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ένας τρόπος για να το κάνει αυτό, είναι να συμβάλλει ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για ανθρώπους που έχουν περισσότεροι ανάγκη, άτομα που χρειάζονται περισσότερο από όλους να είμαστε δίπλα τους για να τους βοηθήσουμε» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Αγγελόπουλος.