Η ιστοσελίδα koinsep.org αποτελεί μια πλατφόρμα ενημέρωσης και υποστήριξης για Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ) και φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα. Παρέχει πληροφορίες για την ίδρυση και διαχείριση ΚοινΣΕπ, όπως οδηγούς, νέα για επιδοτήσεις, νομικές και φορολογικές συμβουλές, καθώς και επικαιροποιημένα θέματα για τη λειτουργία τους. Απευθύνεται σε επαγγελματίες και πολίτες που επιθυμούν να συμβάλλουν στην κοινωνική οικονομία, ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη και τις κοινωνικές δράσεις και λειτουργει μέχρι σήμερα ανελλιπώς από το 2012
Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 690 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ
Θέλετε πληροφορίες για το πως μπορείτε να φτιάξετε μια ΚοινΣΕπ; ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5ετη και πλέον εμπειρία μας.Την έκθεση του Συντάγματος αναμένεται να ακολουθήσουν σειρά από εκθέσεις σε κεντρικό η περιφερειακό επίπεδο με στόχο «την προβολή των επιχειρήσεων και των αξιών της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας». Όπως μας ξεκαθαρίζεται ευθύς εξ αρχής, «οι συνδιοργανωτές αυτοδεσμεύτηκαν ότι δεν θα έχουν κανένα οικονομικό όφελος». Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ενισχυθεί η διάδοση της Κ.ΑΛ.Ο. και η ανάπτυξή της και στη χώρα μας. «Οι φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας με επαρκή υποστήριξη θα μπορέσουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία σταθερών θέσεων απασχόλησης και θα συμβάλουν στην ευημερία του πληθυσμού». 5,4 εκατ. εργαζόμενοι στην Κ.ΑΛ.Ο. στην Ε.Ε Σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Κ.ΑΛ.Ο. κατέχει ήδη σημαντική θέση. Συνολικά στην Ε.Ε. υπάρχουν 250.000 συνεταιρισμοί οι οποίοι ανήκουν σε 163 εκατομμύρια πολίτες, το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ε.Ε. και απασχολούν 5,4 εκατομμύρια άτομα. Οι συνεταιρισμοί κατέχουν σημαντικά μερίδια αγοράς στους παραγωγικούς τομείς των οικονομιών της Ε.Ε., ακόμη και στον τομέα της φαρμακευτικής και υγειονομικής περίθαλψης:
- Γεωργία: 83% στην Ολλανδία, 79% στη Φινλανδία, 55% στην Ιταλία και 50% στη Γαλλία.
- Δασοκομία: 60% στη Σουηδία και 31% στη Φινλανδία.
- Τραπεζική: 50% στη Γαλλία, 37% στην Κύπρο, 35% στη Φινλανδία, 31% στην Αυστρία και 21% στη Γερμανία.
- Λιανικό εμπόριο: 36% στη Φινλανδία και 20% στη Σουηδία.
- Φαρμακευτική και υγειονομική περίθαλψη: 21% στην Ισπανία και 18% στο Βέλγιο.
- Η περιορισμένη κατανόηση των συνεταιρισμών και της κοινωνικής οικονομίας από το ευρύ κοινό.
- Η έλλειψη συνεργατικής κουλτούρας.
- Προσιτές και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για την ίδρυση και υποστήριξη συνεταιριστικών και κοινωνικών επιχειρήσεων.
- Οικονομική υποστήριξη και πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης για την εκκίνηση και την ανάπτυξη συνεταιριστικών και κοινωνικών επιχειρήσεων.
- Βελτίωση του συντονισμού μεταξύ αρμόδιων υπουργείων και διοικητικών υπηρεσιών.
- Συνδυασμός του σχεδιασμού παραγωγικής ανασυγκρότησης σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο με κινητοποίηση για συμμετοχή των τοπικών αρχών και διοικήσεων.
- Διεθνής δικτύωση των φορέων της κοινωνικής οικονομίας για τη μεταφορά εμπειριών και τεχνογνωσίας από άλλες χώρες.
Discover more from ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ
Subscribe to get the latest posts sent to your email.