Βόλος: Εκδήλωση για δημιουργία «Volos Marina Κοιν.Σ.Επ.» και ψηφοφορία στο διαδίκτυο


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Σε μια νέα φάση μπαίνει όπως φαίνεται η δημιουργία μαρίνας στον Βόλο, μετά τα βήματα κυρίως ιδιωτών, που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, ενώ έχει ξεκινήσει και ψηφοφορία από όλους όσοι θέλουν να δημιουργηθεί μαρίνα στον Βόλο, στον γνωστό κόμβο ψηφισμάτων www.avaaz.org

Tην ίδια ώρα, συστήνεται ΚοινΣΕπ ακριβώς για τη διαχείριση του θέματος και θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αύριο Τετάρτη, 28 Ιουνίου, στις 19:30 , στο ξενοδοχείο VALIS RESORT στην Αγριά, για τη σύσταση της Volos Marina Κοιν.Σ.Επ., ενώ σε ανακοίνωση, αφήνονται αιχμές για το γεγονός ότι ο ΟΛΒ, μετά από ανακοίνωση που προηγήθηκε περί «αποκλειστικού φορέα διαχείρισης» , δεν περιλαμβάνει τη μαρίνα στο master plan.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση:

«Στις 28 Ιουνίου 2017 σας προσκαλούμε με χαρά στην αίθουσα VALIS GRAND BALLROOM του Valis Resort Hotel – εσάς, τους φίλους και τους αναγνώστες σας -, στην εκδήλωση μας για τη μαρίνα του Βόλου, τη σύσταση της Volos Marina Κοιν.Σ.Επ. και το στρογγυλό τραπέζι συζήτησης για την υλοποίηση της μαρίνας του Βόλου. Ώρα 19:30 μμ

Συντονιστής στο τραπέζι θα είναι ο τ. Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (Ρ.Α.Λ.) κ. Κώστας Μουτζούρης, τ. Διευθυντής Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων του ΕΜΠ και τ. Πρύτανη ΕΜΠ, ενώ θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τοπικούς φορείς, φίλοι του Yachting και συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού και υποστηρίξεις.

Από σήμερα υπογράφουμε στο διαδίκτυο για τη Μαρίνα!

Τον Απρίλιο του 2014, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την οδηγία για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό (EC, 2014). Σύμφωνα με την οδηγία, τα θαλάσσια χωροταξικά σχέδια και στρατηγικές ολοκληρωμένης διαχείρισης των παράκτιων ζωνών, θα έπρεπε μέχρι το 2017 να έχουν εφαρμοστεί, για να διευκολύνουν τη συνύπαρξη και την αποφυγή των συγκρούσεων μεταξύ των ανταγωνιστικών θαλάσσιων και παράκτιων δραστηριοτήτων. Έπρεπε δηλαδή μέχρι σήμερα και πρώτα σε επίπεδο Δήμου, να αποφασιστεί τι γίνεται και πού στη θάλασσα και έπρεπε να έχουν οριοθετηθεί οι δραστηριότητες, όπως μαρίνες κλπ.

Αν για το χώρο που προτείνουμε για τη Μαρίνα, τίποτε φέτος δεν προταθεί, το πιθανότερο είναι ότι κλείνει οριστικά το θέμα κατασκευής μαρίνας στο Βόλο!

Η Ο.Λ.Β. Α.Ε. ως ο αποκλειστικός φορέας διοίκησης και εκμετάλλευσης του λιμένα Βόλου, ανακοίνωσε δια του τύπου στις 22.6.2017, τη πρόθεση να διεξάγει διαβούλευση για τη μαρίνα του Βόλου, που δεν εμπεριέχεται στο πενταετές πλάνο ανάπτυξης του, αλλά ούτε και στο Master Plan του Λιμένα Βόλου, παρά την επιθυμία της πόλης όπως εκφράστηκε στα πλαίσια εκπόνησης του το 2009.

Ο θεσμός της δημόσιας διαβούλευσης, της συζήτησης δηλαδή γύρω από προτεινόμενες ρυθμίσεις, έχει καθαρά ένα συμβουλευτικό χαρακτήρα. Στη δημόσια διαβούλευση πάνω στο θέμα της μαρίνας, είναι δύσκολο να υπάρξουν συγκεκριμένοι κανόνες γιατί είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν εφαρμόσιμες εναλλακτικές ως προς τη θέση που προτείνουμε, ούτε βέβαια ο ΟΛΒ θα θέσει ερωτήματα που θέτουν σε αμφισβήτηση το σημερινό του πρόγραμμα.

Με αυτό το ψήφισμα εμφανίζουμε αριθμητικά την επιθυμία μας για την χωροθέτηση, κατασκευή και λειτουργία της μαρίνας του Βόλου, με τα αντίστοιχα προσδοκώμενα οικονομικά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή και ζητούμε την άμεση τακτοποίηση των σχετικών διαδικασιών από τους αρμόδιους φορείς.

http://www.volos-marina.eu