Συστάθηκε Ομάδα Εργασίας Γαστρονομικού Τουρισμού στην Ελλάδα


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Επι τέλους, σύμφωνα και με την σχετική ανάρτηση στην Διαύγεια, από του υπουργείο τουρισμού, συστάθηκε στην Ελλάδα ομάδα εργασίας, που θα δουλέψει πάνω στο αντικείμενο του Γαστρονομικού Τουρισμού.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος αξιοποίησε την όποια εμπειρία και δουλειά είχε γίνει από διάφορα προγράμματα που υλοποιήθηκαν και το ανήγαγε σε μια οργανωμένη βάση και στόχευση: Η Ελλάδα μπορεί και οι 52 νομοί της να γίνουν ξεχωριστός Γαστρονομικός Προορισμός, με τι δική του γαστρονομική σφραγίδα ο καθένας!

αν αυτό το άρθρο σας δίνει μια ιδέα για την δημιουργία ΚοινΣΕπ στην περιοχή σας ελάτε σε επαφή μαζί μας στέλνοντας το μήνυμα σας από την φόρμα που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου αυτού

Η ομάδα συστήθηκε κατόπιν σύσκεψης στο Υπουργείο Τουρισμού, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Συνεδριάζει ήδη μέσω τηλεδιάσκεψης κάθε εβδομάδα και αυτό θα συνεχισθεί μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σε μια προσπάθεια να αποτυπωθούν τα βήματα που θα μας οδηγήσουν στο μεγάλο στοίχημα της Χώρας: Το συνδυασμό του Πρωτογενούς τομέα με τον Τουρισμό, δηλαδή τον Γαστρονομικό Τουρισμό!

Ειδικότερα,

Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι, η αναβάθμιση της γαστρονομίας που προσφέρει η Ελλάδα καθώς και η ενσωμάτωση της στον εθνικό σχεδιασμό τουριστικού μάρκετινγκ, ώστε μακροχρόνια να αποτελέσει η γαστρονομία έναν από τους τρεις πρώτους λόγους για τους οποίους οι τουρίστες, Έλληνες και ξένοι, επιλέγουν τη χώρα μας ως τόπο διακοπών, ειδικότερα:

 • Η κωδικοποίηση της διεθνούς εμπειρίας, ως προς την προσφορά γαστρονομικών προϊόντων στην τουριστική αγορά.
 • Η αξιολόγηση της σημερινής γαστρονομικής προσφοράς της Ελλάδας.
 • Η εκπόνηση αναλυτικού σχεδίου για τη διαμόρφωση και προβολή αναβαθμισμένης ποικιλίας πρώτων υλών και προϊόντων άριστης ποιότητας που διαθέτει η χώρα σε συνδυασμό με τη μεσογειακή διατροφή ως το βέλτιστο μοντέλο υγιεινής διατροφής που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης της Ελλάδας.
 • Ο σχεδιασμός νέων δράσεων με σκοπό την ανάπτυξη του Γαστρονομικού Τουρισμού. Η προώθηση του υπάρχοντος προγράμματος του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ειδικό σήμα Ποιότητας για την Ελληνική Κουζίνα», σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο.
 • Η θεσμοθέτηση των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη του εν λόγω τουριστικού προϊόντος και την προώθηση πιστοποίησής του.
 • Η ανάπτυξη του περιφερειακού σχεδίου προώθησης γαστρονομικού χάρτη όπου θα προβάλλονται οι τοπικές κουζίνες σε συνδυασμό με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.

Η Ομάδα Εργασίας θα συνεδριάζει εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας των Δημόσιων Υπηρεσιών και μέχρι την υλοποίηση του έργου της.

Την ομάδα αποτελούν:

 1. Τριανταφυλλοπούλου Μαίρη, Πρόεδρος της Ένωσης Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ως συντονίστρια),
 2. Αγγελόπουλος Αλέξανδος, διοργανωτής Sympossio Greek Gourmet Touring,
 3. Βελέντζας Παντελής του Γεωργίου, σύμβουλος επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου και τροφίμων
 4. Μουζάκης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος της λέσχης Αρχιμαγείρων Ακρόπολις, Αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας για την Ελλάδα της CEUCO.
 5. Κομνηνός Στέφανος, εκπρόσωπος Προέδρου ΓΣΕΒΕΕ,
 6. Αγγελάκης Αντώνης, εκπρόσωπος Προέδρου ΓΣΕΒΕΕ,
 7. Δαβερώνης Γιάννης, Πρόεδρος Εστιατόρων Αττικής,
 8. Παρθένης Σπυρίδων, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ποιοτικών Προτύπων Υπουργείου Τουρισμού,
 9. Έξαρχος Βασίλειος, Σύμβουλος Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
 10. Πρίνια Δέσποινα, Σύμβουλος του Υπουργού Τουρισμού,
 11. Γκρεμυλογιάννης Δημήτρης, στέλεχος νεοφυών επιχειρήσεων και καινοτομίας αγροδιατροφικού τομέα
 12. Νικολάου Κωνσταντίνα, Αρχιμάγειρας-Chef-.

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Ζησιμοπούλου Κατερίνα υπάλληλος της Διεύθυνσης Ποιοτικών Προτύπων. {πηγή}

[bestwebsoft_contact_form]