Δελτιο Τυπου Αλλα-ζω την Πολη μου


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Αλλά-ζω την Πόλη μου» στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης με τίτλο «Δημιουργία Απασχόλησης στους Τομείς της Φροντίδας Κτιρίων και Εξωτερικών Χώρων και της Ανακύκλωσης» που υλοποιείται στο Δήμο Χαλανδρίου και τους όμορους Δήμους ανακοινώνει την παράταση της υποδοχής αιτήσεων και:

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ανέργους, εγγεγραμμένους στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε

Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες, να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στο

Τοπικό Σχέδιο Δράσης «Αλλά- ζω την Πόλη μου» με τα παρακάτω αντικείμενα:

  • Κηποτεχνία και καλλιέργεια οπωρολαχανικών σε ταράτσες και μπαλκόνια
  • Ανακύκλωση
  • Ελαιοχρωματισμό εξωτερικών όψεων κτιρίων

Τα συγκεκριμένα αντικείμενα αποτελούν ειδική επιλογή μετά από διερεύνηση των αναγκών των πολιτών του Δήμου Χαλανδρίου καθώς και των όμορων Δήμων. Η κατάρτιση και η επιμόρφωση επαγγελματιών στους αναφερθέντες τομείς έχει σκοπό την επαγγελματική τους αποκατάσταση μέσω της δημιουργίας Ατομικών και Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων που θα παρέχουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές, προσφέροντας ταυτόχρονα μία λύση στο σημαντικό πρόβλημα της ανεργίας που επηρεάζει μεγάλο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος μετά από την κατάρτισή στο αντικείμενο της επιλογής τους (90 ώρες) θα παρακολουθήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο για θέματα επιχειρηματικότητας και κοινωνικής οικονομίας (37 ώρες).

Στην συνέχεια θα τύχουν συμβουλευτικής υποστήριξης και υπηρεσιών δικτύωσης για τη δημιουργία και λειτουργία ατομικών επιχειρήσεων ή κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων ή θα προωθηθούν για απασχόληση σε υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Οι ωφελούμενοι που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα καλούνται να καταθέσουν την αίτησή τους στο Δήμο Χαλανδρίου έως και τις 31/10/2013.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Διαδικτυακό Τόπο της Πράξης (http://www.allazotinpolimou.gr) και στα ακόλουθα σημεία επικοινωνίας/υποδοχής αιτήσεων:

ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:
Δήμος Χαλανδρίου
Υπ. Επικοινωνίας:
Χρήστος Πεταρούδης
Τηλ.:213 2023887
Fax: 213 2023891
Αγ. Γεωργίου 30 & Αριστείδου
(1ος όροφος)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Κ.Ε.Ε. ΔΗΜΗΤΡΑ
Υπ. Επικοινωνίας:
Αννίκα Δρανδάκη
Τηλ.: 210 8838 540
Fax: 210 8838 544
drandaki@dimitra.gr

M.K.O. PRAKSIS
Υπ. Επικοινωνίας:
Ηλέκτρα Κουτσουμάνη
Τηλ.: 210 520 5200
Fax: 210 520 5202
e.koutsoumani@praksis.gr