Η ιστοσελίδα koinsep.org αποτελεί μια πλατφόρμα ενημέρωσης και υποστήριξης για Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ) και φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα. Παρέχει πληροφορίες για την ίδρυση και διαχείριση ΚοινΣΕπ, όπως οδηγούς, νέα για επιδοτήσεις, νομικές και φορολογικές συμβουλές, καθώς και επικαιροποιημένα θέματα για τη λειτουργία τους. Απευθύνεται σε επαγγελματίες και πολίτες που επιθυμούν να συμβάλλουν στην κοινωνική οικονομία, ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη και τις κοινωνικές δράσεις και λειτουργει μέχρι σήμερα ανελλιπώς από το 2012
Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 670 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ
Συνεργασία Δήμων και ΚΟΙΝΣΕΠ, είναι το νέο μοντέλο κοινωνικής οικονομίας, που παρουσίασε σε ημερίδα την περασμένη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Συγκεκριμένα, στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η ΚΕΔΕ και τα ΕΛΤΑ, με θέμα «ΕΛΤΑ / ΚΕΔΕ: Συν-Επιχειρούμε Κοινωνικά για Οικονομική Ανάπτυξη και Κοινωνική Αλληλεγγύη» την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 στο Μουσείο Μπενάκη, ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ήταν σαφής:Συνεργασία.
– την επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας – τη συμβολή στην προσπάθεια μείωσης της ανεργίας
Αυτό το νέο μοντέλο, είναι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου,«συμπυκνώνει και συγκεντρώνει τα θετικά των άλλων δύο (του κρατικού και του ιδιωτικού): Ταχύτητα στη διεκπεραίωση εργασιών, συνεργατικότητα, ευελιξία και στιβαρή δομή».
Έτσι, επιτυγχάνεται στην πράξη αυτό που η ΚΕΔΕ και τα ΕΛΤΑ μπορούν να επιτύχουν, με υπηρεσίες όπως τα απομακρυσμένα ΚΕΠ και ο ψηφιακός δημοτικός ταχυδρόμος.
Αυτές οι υπηρεσίες, βεβαίως, χρειάζεται να «χτιστούν» ως προοπτική, εάν συνυπάρξουν δύο δεδομένα, δύο παραινέσεις που ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου. Το ένα, ότι «οι ΚΟΙΝΣΕΠ πρέπει να ωριμάσουν», έχοντας σχέδιο δράσης και βιωσιμότητας. Το δεύτερο, ότι και οι Δήμοι μαζί με την κυβέρνηση, οφείλουν «να συνεξετάσουν τις παθογένειες του ισχύοντος συστήματος και πάνε σε έναν νέο Καλλικράτη, έναν Καλλικράτη version 2».
Έτσι, με βάση τη γνώση για τις υπάρχουσες παθογένειες, αλλά και τα θετικά συμπεράσματα από τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ στη χώρα και στον Δήμο Τρικκαίων, είναι δυνατή η στήριξη της κοινωνικής οικονομίας.
Μόνο έτσι, τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων – και πρόεδρος της επιτροπής Καινοτομίας, Ανάπτυξης και στήριξης της Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ -, «οι Δήμοι θα σταματήσουν να κλείνουν πονηρά το μάτι στις ΚΟΙΝΣΕΠ και οι ΚΟΙΝΣΕΠ θα μπορέσουν να μετρήσουν το… ανάστημά τους σε πραγματικές συνθήκες».
Discover more from ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ
Subscribe to get the latest posts sent to your email.