Εισήγηση στην εκδήλωση για την Κοινωνική Οικονομία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


logo
Αγαπητοί διοργανωτές καλησπέρα σας (από την εκδήλωση εδώ)

Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση που μας απευθύνατε και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην διοργάνωση σας.

(πιο αναλυτικά θα τα πούμε αύριο μαζί με μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση που έχουμε ετοιμάσει με χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες)

Στα λίγα λεπτά που έχουμε σήμερα να παρουσιάσουμε την δομή μας και πως έχει ξεκινήσει θα κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία μας που ξεκινά πριν από 26 μήνες τον Σεπτέμβρη του 2012 όπου στην προσπάθεια μας να φτιάξουμε την δική μας ΚοινΣΕπ με αριθμό Δ00089 και με διακριτικό τίτλο Συμπαράσταση στην Δυτική Αθήνα δεν βρίσκαμε πουθενά απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα μας.

Ο χρόνος που μας πήρε να δημιουργηθούμε ξεπέρασε τους 2.5 μήνες καθώς δεν είχαμε από πουθενά καμιά βοήθεια.

Όταν πλέον φτάσαμε στον 12ο του 2012 αποφασίσαμε την λίγη γνώση που είχαμε αποκτήσει σε αυτή την πορεία και όση γνώση έχουμε συγκεντρώσει από τότε και συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε να την μετατρέψουμε σε μια ιστοσελίδα όπου θα την βρείτε στην διεύθυνση KoinSEp.Org όπου θα μπορούσε όποιος έψαχνε στο Internet να βρίσκει την πληροφορία που ήθελε η να μας καλούσε να του απαντήσουμε σε κάθε ερώτημα.

Τον Δεκέμβρη του 2012 οι επισκέψεις στην σελίδα μας ήταν 6192 και ο Οκτώβριος μας δίνει άνω των 950000 προβολών που έψαξαν και βρήκαν την πληροφορία που ήθελαν.

Δεκάδες τηλεφωνήματα κάθε μέρα και emails από ενδιαφερομένους που αναζητούν πληροφορία και ενημέρωση, ανάμεσα σε αυτούς άνεργοι, λογιστές, δικηγόροι για τους πελάτες τους, επιμελητήρια, αναπτυξιακές συμπράξεις, ακόμα και κεντρική εφορία για ερώτημα περί φορολόγησης.

Βλέποντας όλη αυτή την κατάσταση της έλλειψης ενημέρωσης εμείς μέλη ΚοινΣΕπ (είμαι και ιδρυτικό μέλος της ΚοινΣΕπ Ένταξης Κοινωνικός Συνδετήρας που αποτελείται από εξαρτημένα και αποφυλακισμένα άτομα) και όχι άσχετοι με την κοινωνική οικονομία, και αυτό το λέω γιατί δυστυχώς και εδώ έχουμε αλεξιπτωτιστές και καιροσκόπους, πήραμε την απόφαση να συναντηθούμε και να γνωριστούμε.

Από τον Ιανουάριο του 2013 είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια Δικτύωσης σε Πανελλαδικό επίπεδο και μέχρι σήμερα από όλη την Ελλάδα 107 και πλέον ΚοινΣΕπ πάμε μαζί αυτόν τον δρόμο.

Έτσι καταφέραμε στις 25 Αυγούστου 2013 να βρεθούμε σε έναν νέο συνεργατικό χώρο στου Ψειρή 60 ΚοινΣΕπ σε σύνολο 110 και να συζητήσουμε για αρκετές ώρες.

Μέσα από εκεί βγήκε η απόφαση να σχηματιστεί ένα συντονιστικό όργανο που θα παρακολουθούσε τις εξελίξεις και θα προσπαθούσε να δώσει λύσεις και να παρέμβει όπου θα μπορούσε.

Αύριο θα μας δοθεί ο χρόνος να κάνουμε αναφορά στις διάφορες δράσεις του οργάνου αυτού.

Το 2014 μας επιφύλασσε πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις αλλά καταφέραμε μέχρι σήμερα να είμαστε στα πόδια μας και να μην το βάζουμε κάτω.

Κάποια στιγμή ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί μια δεύτερη πανελλαδική συνάντηση των ΚοινΣΕπ και αυτή την φορά στις 7 Απριλίου βρεθήκαμε στα γραφεία της αντιπροσωπίας των Ευρωπαϊκών κοινοτήτων στην Ελλάδα στην Αμαλίας 8 στο Σύνταγμα και με ζωντανή μετάδοση από το site της Ευρωπαϊκής επιτροπής 86 και πλέον εκπρόσωποι ΚοινΣΕπ στην πλειοψηφία τους πήραμε απόφαση να σχηματίσουμε μια Πανελλήνια Ομοσπονδία που θα μας έδινε πλέον το νομικό στήριγμα να κάνουμε πολλά περισσότερα από όσα μπορεί να κάνει ένα άτυπο μεν εκλεγμένο δε όργανο από ΚοινΣΕπ.

Δεν σας μιλώ σήμερα σαν εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας καθώς είμαστε στην τελική διαδικασία υπογραφών των ιδρυτικών μελών και δεν έχει ακόμα εκλεγεί από μια δημοκρατική διαδικασία το συντονιστικό όργανο που θα αποτελείται από εξουσιοδοτημένα μέλη ΚοινΣΕπ αλλά μπορώ να πω ότι η θέληση είναι μεγάλη από όλη την Ελλάδα όπως έδειξε και μια συνάντηση που διοργανώθηκε από 4 ΚοινΣΕπ της Βόρειας Ελλάδας στις 15 και 16 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη υπό την Αιγίδα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης και παρευρέθησαν περί τις 17 ΚοινΣΕπ από την Ροδόπη έως την Κοζάνη και αποφάσισαν να στηρίξουν αυτήν την κίνηση στην μεγάλη της πλειοψηφία με ελάχιστες εξαιρέσεις που επιθυμούν το χαλαρό και άτυπο της κατάστασης που δεν οδηγεί πουθενά αλλά αντιθέτως πολλά προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει καθώς μερικοί μπορούν να εκμεταλλευτούν ένα χαλαρό σχήμα για ίδιον όφελος.

Εκεί είχαμε καλεσμένο τον υπεύθυνο μέριμνας και κοινωνικής πολιτικής της περιφέρειας κο Ασπασίδη όπου μας ανακοινώσε ότι θα παροτρύνουν τα μεγάλα SuperMarket να βάλουν στα ράφια τους σε ειδικό σημείο όλα τα προϊόντα που προέρχονται από ΚοινΣΕπ και να τις βοηθήσουν να αναπτυχτούν.

Ήδη έχει ξεκινήσει μια συζήτηση με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προς αυτή την κατεύθυνση και πιστεύουμε να καταλήξει σε μια καλή συνεργασία σε όλους τους τομείς που μπορούν να είναι συμπαραστάτες την πορεία μας αυτή.

Ακόμα και μια έκτακτη έρευνα που τρέχει από προχθές και σας καλούμε να την βρείτε στην σελίδα μας και να συμμετάσχετε καθώς έχει να κάνει με την τρέχουσα κατάσταση των ΚοινΣΕπ εν όψη επερώτησης και συζήτησης στην βουλή για τα προβλήματα μας δείχνει την ανάγκη αυτή με εξαιρετικά μεγάλη πλειοψηφία που αγγίζει το 96% των συμμετεχόντων.

Εδώ να πω όποιος συμμετάσχει στην έρευνα μπορεί να ζητήσει μέσα από εκεί να λάβει τα στοιχεία με την ολοκλήρωση της.

Την ίδια συμπαράσταση αναμένουμε και από άλλες περιφέρειες και από την δική μας εδώ που ξέρουμε ότι υπάρχει θετική άποψη για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις λύσεις που μπορεί να δώσει στην κοινωνία και στην δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αρκετές υπηρεσίες παρέχουμε εντελώς δωρεάν σε κάθε ΚοινΣΕπ τόσο μέσα από την βασική μας Σελίδα KoinSEp.org όσο και με τις άλλες συνδεδεμένες σελίδες όπως την προβολή ΚοινΣΕπ παραγωγικού σκοπού από την σελίδα EllinikaProionta.Gr και Odigos.Biz

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε και θα είμαι στην διάθεση σας για ερωτήσεις στο τέλος αλλά και στην αυριανή μέρα.

Καλή επιτυχία στην διοργάνωση και εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας τουλάχιστον όσον αφορά εμένα με την Πανελλαδική Δικτύωση και τις ιστοσελίδες που διαχειριζόμαστε.