Εκδήλωση στην Πάτρα Οι δυνατότητες χρηματοδότησης των συνεργατικών σχημάτων


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Ο διάλογος κυριάρχησε στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τους φορείς της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο), που διοργάνωσε χθες (Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018) η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην έδρα κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης στην Πάτρα, για το περιεχόμενο και τις προοπτικές της Κ.ΑΛ.Ο.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, αντιπεριφερειάρχες και στελέχη της Περιφέρειας, με σκοπό να ενημερωθούν για τις δυνατότητες χρηματοδότησης των συνεργατικών σχημάτων. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Στην τοποθέτησή του, ο Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε «στην αναγκαιότητα που δημιουργείται για την εφαρμογή ενός άλλου οικονομικού μοντέλου, που δεν θα έχει στόχο το κέρδος, αλλά τη δημιουργική συμμετοχή, τη συλλογικότητα και την ισότητα στις αποφάσεις».

Σχετικά με τον ρόλο της Περιφέρειας, είπε ότι «δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο εγχείρημα και ξεκινούμε τη διαβούλευση με τους φορείς της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας, γιατί στόχος μας ήταν, και παραμένει, το δίχτυ προστασίας για τους οικονομικά αδύνατους να μεγαλώνει καθημερινά και να περιλαμβάνει περισσότερους συμπολίτες που το έχουν ανάγκη».

Στην παρέμβασή του ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, κάλεσε σε διάλογο τους φορείς Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας και τους πρότεινε να ενταχθούν στο δίκτυο «Επιχειρηματικότητα για τη Συμμαχία», που έχει ιδρύσει η Περιφέρεια.

«Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία για να συνεργαστούμε και να καταπολεμήσουμε την ανεργία» σημείωσε από την πλευρά του ο βοηθός περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αντώνης Χαροκόπος.

Τέλος, ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε ότι η Περιφέρεια θα σταθεί δίπλα σε κάθε προσπάθεια της Κ.ΑΛ.Ο. και κάλεσε όλους να βρεθούν και να συζητήσουν και πάλι, αλλά και να αναδείξουν το έργο τους στις 6 και 7 Ιουλίου, οπότε προγραμματίζεται έκθεση καλών πρακτικών από ΚΟΙΝΣΕΠ. Εκεί, εκθέτες θα παρουσιάσουν τη δράση τους, ενώ σε συζητήσεις που θα οργανωθούν, θα δοθούν απαντήσεις σχετικά με την λειτουργία των Κ.ΑΛ.Ο., τον τρόπο ίδρυσής τους κ.ά..