Κύριε Μητσοτάκη Ενδιαφέρεται κάποιος για την Κοινωνική Οικονομία;


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Ο Αρχικός νόμος για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία ήταν ο 4019/11 που φέρει και την υπογραφή ενός πρώην υπουργού του ΠαΣοΚ και νυν Κίνημα Αλλαγής – ΠαΣοΚ του κου Γεώργιου Κουτρουμάνη.

Στην συνέχεια τον Οκτώβρη του 2016 ψηφίστηκε νέος νόμος από την επόμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο 4430/16 γνωστός και ως νόμος Αντωνοπούλου.

Η Δε παρούσα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιδείξει στα 5 σχεδόν χρόνια διακυβέρνησης της ΠΛΗΡΗ Αδιαφορία μέχρι και εχθρική στάση άγνωστο για ποιο λόγο όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κος Κυριάκος Μητσοτάκης προέτρεπε τις Σχολικές Καθαρίστριες όντας Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης να φτιάξουν ΚοινΣΕπ όταν υπήρχε σχετικό θέμα σε παλαιότερο χρόνο και αυτό είναι αποτυπωμένο σε σχετικό Video από τηλεοπτική εκπομπή.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουν περάσει από το τιμόνι της χώρας όλα τα Κόμματα της χώρας και με τον ένα η τον άλλο τρόπο Έκαναν Καλό η Κακό με την συμπεριφορά τους στην Εργασιακή Επανένταξη Ευάλωτων Ομάδων στην Οικονομική ζωή της χώρας σε εφαρμογή αυτού του Νόμου που και αυτός είναι ο σκοπός του και για αυτό ψηφίστηκε με συγκεκριμένη παρότρινση και οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ας δούμε ποιος έκανε Καλό η Κακό στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία η Κ.Αλ.Ο. Όπως χαρακτηριστικά έχει καθιερώσει να αναφέρεται τα τελευταία χρόνια.

Αν ψάξετε να βρείτε ποιος έκανε το Κ.Αλ.Ο. Μάλλον τον πολύτιμο χρόνο σας θα χάσετε και κάθε ιδέα για όσα κόμματα πέρασαν τα τελευταία 13 χρόνια από την Διακυβέρνηση της Χώρας γιατί απλά ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ για όλους εμάς που η δημιουργία ενός τέτοιου φορέα είναι η μόνη Ελπίδα για να ζήσουμε Αξιοπρεπώς τις Οικογένειες μας μέσα σε ένα Τοξικό και Τρομακτικό Οικονομικό Πεδίο.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν δημιουργηθεί διάφορες Ενώσεις Κοινωνικών Επιχειρήσεων ανά την Ελλάδα που αποτελούνται από 10-20 το πολύ ΚοινΣΕπ κάτι που προβλέπεται στο άρθρο 9 του νόμου και έχουν οδηγηθεί και στην Δημιουργία μιας Ένωσης Ενώσεων κάτι που δεν προβλέπεται μεν από τον Νόμο αλλά όταν δεν προβλέπεται μάλλον επιτρέπεται χωρίς φυσικά να έχουν να επιδείξουν σοβαρό παρεμβατικό, παραγωγικό έργο και κινητικότητα προς όφελος και προσπάθεια επίλυσης των δεκάδων προβλημάτων που ταλανίζουν τον χώρο αυτό.

Φυσικά μέχρι τώρα φως και στήριξη είδαμε μόνο από 5 περιφέρειες που έχουν προκηρύξει και αρχίσει να στηρίζουν τις ΚοινΣΕπ και συγκεκριμένα τις περιφέρειες Ηπείρου, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, Δυτική Ελλάδα και Κρήτη.

Με αγωνία αναμένουμε και τις υπόλοιπες Περιφέρειες να ενεργοποιηθούν σχετικά και πάντα θα είμαστε στην διάθεση τους σαν Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας που αριθμεί πάνω από 220 φορείς από όλη την Ελλάδα να δώσουμε κάθε υποστήριξη που μπορούμε!!