Η ιστοσελίδα koinsep.org αποτελεί μια πλατφόρμα ενημέρωσης και υποστήριξης για Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ) και φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα. Παρέχει πληροφορίες για την ίδρυση και διαχείριση ΚοινΣΕπ, όπως οδηγούς, νέα για επιδοτήσεις, νομικές και φορολογικές συμβουλές, καθώς και επικαιροποιημένα θέματα για τη λειτουργία τους. Απευθύνεται σε επαγγελματίες και πολίτες που επιθυμούν να συμβάλλουν στην κοινωνική οικονομία, ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη και τις κοινωνικές δράσεις και λειτουργει μέχρι σήμερα ανελλιπώς από το 2012
Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 670 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ
Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, παρουσίασε τους άξονες της μεταρρύθμισης για την ουσιαστική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου και την προώθηση δράσεων και χρηματοδοτικών εργαλείων. Στόχος της κυβέρνησης είναι να διευκολυνθεί η ανάπτυξη σύγχρονων συνεταιριστικών εγχειρημάτων σε παραγωγικούς τομείς και να ανέλθει το μερίδιό τους στην οικονομία στα επίπεδα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας εντός του Μαρτίου 2016 θα προχωρήσει σε σειρά βελτιώσεων του νόμου Ν. 4019/2011 προκειμένου να διευκολυνθεί η δημιουργία συνεταιριστικών εγχειρημάτων. Επίσης, για πρώτη φορά κωδικοποιείται και εναρμονίζεται η συνεταιριστική νομοθεσία επιτρέποντας την ανάπτυξη των επιμέρους ειδών των συνεταιρισμών.
Σε συνδυασμό με τις θεσμικές αλλαγές προωθούνται:
* Η σύσταση σε κάθε περιφέρεια ενός Κέντρου Στήριξης και Προώθησης της Κοινωνικής Οικονομίας που θα παρέχει υπηρεσίες μίας στάσης (one stop shop).
* Η ανάπτυξη συστήματος μικροχρηματοδοτήσεων, ώστε τα εγχειρήματα της Κοινωνικής Οικονομίας να είναι επιλέξιμα, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα της νομικής τους μορφής και τη χαμηλή κεφαλαιακή τους βάση.
* Η εξέταση κινήτρων για την έναρξη λειτουργίας επιχειρήσεων ΚΑΟ (Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία).
* Η συγκρότηση ινστιτούτου το οποίο θα παρέχει εξειδικευμένες προτάσεις για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση πολιτικών και δράσεων για την κοινωνική οικονομία.
Στη συνεδρίαση έγινε έλεγχος της προόδου και αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των δράσεων που υλοποιούνται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής πολιτικής, με έμφαση στο Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης και τον σχεδιασμό για την ανάπτυξη του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (θα τεθεί σε ισχύ στο δεύτερο τρίμηνο του 2016), όπως αναλύθηκαν από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
http://www.avgi.grDiscover more from ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ
Subscribe to get the latest posts sent to your email.