Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ
Επέκταση της προθεσμίας έως τις 30 Σεπτεμβρίου για υποβολή αίτησης συμμετοχής στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΑΤΤΙΚΑΙΝ».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πλέγμα δράσεων που αφορούν την επιλογή, κατάλληλη προετοιμασία, επιδοτούμενη κατάρτιση (5,00€ μεικτά/ώρα), συνεχή επαγγελματική καθοδήγηση, καθώς και την ολοκληρωμένη συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη των συμμετεχόντων, με σκοπό την ένταξή τους στην αγορά εργασίας ή την ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους σχεδίων, την καθοδήγησή τους κατά τα πρώτα στάδια λειτουργίας της επιχείρησής τους ή και την συμμετοχή τους σε δίκτυο νέων επιχειρηματιών.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
– Άνεργοι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ – Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ με χαμηλά εισοδήματα – Νέοι επιστήμονες (Μηχανικοί, Περιβαλλοντολόγοι, Οικονομολόγοι, Γεωπόνοι, Βιολόγοι, Χημικοί, Απόφοιτοι πληροφορικής, Ιατροί, Δικηγόροι, κ.λπ, με προϋποθέσεις )
Ειδικότερα για τους νέους επιστήμονες, πρέπει να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:
1. Να έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος (στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.) υποχρεωτικά από την 02.01.2011 και μετά. 2. Δύνανται να ενταχθούν στο πρόγραμμα και όσοι έχουν προβεί σε έναρξη επιτηδεύματος από την 01/01/2010 και μετά, δηλώνοντας ως έδρα την οικία τους, με την προϋπόθεση ότι από την 02/01/2011 και μετά, έχουν προβεί σε πρώτη μεταβολή έδρας σε ανεξάρτητο επαγγελματικό χώρο. Ως ημερομηνία έναρξης θα θεωρείται η πρώτη μεταβολή. 3. Να μην έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μέχρι την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας τους, μεγαλύτερο των έξι (6) ετών από το χρόνο κτήσης του πτυχίου τους (για τις λοιπές κατηγορίες) ή της απόκτησης της ειδικότητας τους (για τους ιατρούς). Όταν στο χρονικό διάστημα των έξι (6) ετών περιλαμβάνεται χρόνος παρακολούθησης κύκλου μεταπτυχιακών σπουδών, ο χρόνος αυτός παρατείνει αντίστοιχα το όριο των έξι (6) ετών. Η ανωτέρω ρύθμιση δεν αφορά στους ιατρούς. 4. Για τους πτυχιούχους αλλοδαπής το διάστημα των έξι (6) ετών υπολογίζεται από την αναγνώριση του πτυχίου τους από το ΔΟΑΤΑΠ. 5. Για τα πτυχία που έχουν αποκτηθεί σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν απαιτείται αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ το διάστημα των έξι (6) ετών, υπολογίζεται από την λήψη του πτυχίου. 6. Να έχουν ηλικία μέχρι 34 ετών, (έως την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητας τους) πλην των ιατρών και των γυναικών νέων επιστημόνων, μητέρων ενός τουλάχιστον ανήλικου τέκνου και ανεξαρτήτως ειδικότητας που μπορούν να έχουν ηλικία μέχρι 42 ετών. Για όσους έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας των 34 ετών, το όριο αυτό παρατείνεται αντίστοιχα κατά το χρονικό διάστημα που αφορά στις μεταπτυχιακές σπουδές. Κατά τον υπολογισμό της ηλικίας του ωφελούμενου θα λαμβάνεται υπόψη η τριακοστή πρώτη Δεκεμβρίου του έτους γεννήσεως του. Οι μεταπτυχιακές σπουδές εξωτερικού λαμβάνονται υπόψη εφόσον υπάρχει αναγνώριση τους από το ΔΟΑΤΑΠ. 7. Στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα από την οικεία ΔΟΥ για το οικονομικό έτος της έναρξης δραστηριότητάς τους, το ατομικό εισόδημά τους να μην υπερβαίνει το ποσό των 12.000,00€. Ειδικά για τις κατηγορίες νέων επιστημόνων για τις οποίες απαιτείται πρακτική άσκηση για την απόκτηση ειδικότητας ή άδειας άσκησης επαγγέλματος (όπως ιατροί, δικηγόροι κ.α.), η αμοιβή τους κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης δεν υπολογίζεται ως εισόδημα προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα. 8. Να έχουν την Ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα άλλου Κράτους – Μέλους της Ε.Ε. ή είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας και είναι νόμιμοι κάτοικοι αυτής. 9. Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) και 10. Να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαχθεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις (οι άνδρες υποψήφιοι).
Στους ωφελούμενους δεν εντάσσονται όσοι έχουν ιδρύσει:
Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε.), Αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, όσοι είχαν άλλη επιχείρηση πριν από τη νέα έναρξη επιτηδεύματος στη Δ.Ο.Υ., εκτός της έναρξης δραστηριότητας ιατρού άνευ ειδικότητας, η οποία δεν υπερβαίνει, σε καμία περίπτωση, τους δώδεκα (12) μήνες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν το έντυπο της αίτησης, καθώς και κάθε άλλη πληροφορία σχετική με το πρόγραμμα στα παρακάτω σημεία:
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ Α.Ε., Φερών 16, Αθήνα (Πλατεία Βικτωρίας) Τηλέφωνο: 210 8838540 (Δρανδάκη Αννίκα), ημέρες: Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες: 10:00 – 16:00
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, Κοινωνική Υπηρεσία, Λεωφόρος Δημοκρατίας και Ι. Μέρλα, Αγ. Ανάργυροι Τηλέφωνο: 213 2039921 (Τσιαμπόκαλου Ελένη), ημέρες: Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες: 08:30-14:30
Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟ.Κ.Ε.) Παντείου Πανεπιστημίου, Αριστοτέλους 3, Καλλιθέα Τηλέφωνο 2109201631, Τετάρτη (14:00-17:00) & Παρασκευή (14:00 -16:00)
Στην ιστοσελίδα www.attikain.gr
Το πρόγραμμα υλοποιεί η Α.Σ. «ΑΤΤΙΚΑΙΝ» που απαρτίζεται από τους φορείς: Attica Bank (Συντονιστής Α.Σ.), Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ Α.Ε., Πάντειο Πανεπιστήμιο, ‘’Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.’’ (Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Τεχνολογίας), “Stratego” (Σύμβουλοι Επικοινωνίας).
Η πράξη «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας-ΑΤΤΙΚΑΙΝ», υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 7: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1:Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 8 «Διευκόλυνση της απασχόλησης στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).
Discover more from ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ
Subscribe to get the latest posts sent to your email.