Εργαστήριο για την Επιχειρηματικότητα στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Τι είναι οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π.) και πως μπορούν να δώσουν απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας; Ποιο είναι το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία τους και ποιες διαδικασίες απαιτούνται για την ίδρυσή τους;

Απαντήσεις σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν στη νέα αυτή μορφή επιχειρηματικότητας, η οποία φιλοδοξεί να δώσει καινοτόμες και δυναμικές λύσεις στο πρόβλημα της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αναμένεται να δώσει το Εργαστήριο (workshop) που διοργανώνει ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης 17.00 ) στο Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας (οδός Παπαδιαμάντη 1 & Κατσαντώνη, Ελευθέριο Κορδελιό) με θέμα: «Μονογονεϊκή Οικογένεια & Επιχειρηματικότητα: ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. “Ένα παράθυρο στο Εργασιακό σου Μέλλον”».

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα γίνει, μεταξύ άλλων, αναλυτική παρουσίαση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, των νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών από μέλη ενεργών ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π., ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε βιωματικές ομάδες, όπου με την καθοδήγηση εργασιακών συμβούλων θα μυηθούν στη διαδικασία ίδρυσης της δικής τους Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι δηλώσεις συμμετοχής στο Εργαστήριο γίνονται τηλεφωνικά στο 2310 558505.

Η διοργάνωση εντάσσεται στις δράσεις δικτύωσης της πράξης «Μονογονεϊκές Οικογένειες: Απασχόληση και Τοπική Κοινωνία στη Δυτική Θεσσαλονίκη», που χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού», στην οποία συμμετέχει ως εταίρος της αναπτυξιακής σύμπραξης ΜΟΝΗ.ΓΕΝΙΑ και ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο υλοποίησης των «Τοπικών Δράσεων Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες» (ΤΟΠ ΕΚΟ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.