Εργαστήριο στο Δημαρχείο Παγγαίου: Ταξιδεύω, γνωρίζω, μαθαίνω στην Ευρώπη δωρεάν, με το Erasmus+


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) «ΠΥΘΙΑ», για νέους 13 έως 29 ετών, διοργανώνει στις 9 Δεκεμβρίου 2017, 11:00 έως 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Παγγαίου, εργαστήριο με θέμα την παρουσίαση και αλληλεπίδραση με το πρόγραμμα Erasmus+.

Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για τους νέους της περιοχής, μαθητές και φοιτητές, να ενημερωθούν για το πως θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη δωρεάν και παράλληλα, να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς και να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, που θα τους βοηθήσουν να βρούνε πιο εύκολα εργασία.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνει: καλωσόρισμα από την εκπρόσωπο της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., ομιλία για το Erasmus+, τις δυνατότητες και τα οφέλη του, παρουσίαση δράσεων Erasmus Youth Exchanges από την άτυπη ομάδα νέων «Πυθία», παιχνίδια και δραστηριότητες που χρησιμοποιούνται στο Erasmus+, ερωτήσεις και κλήρωση.

To πρόγραμμα Erasmus+, δεν είναι μόνο αυτό που πολλοί γνωρίζουν ως φοίτηση σε ξένα πανεπιστήμια για ένα εξάμηνο. Είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, για την περίοδο 2014-2020. Το πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας, καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας. Το Erasmus+ απευθύνεται σε νέους, φοιτητές, ενήλικες εκπαιδευόμενους, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές, εθελοντές, νέους εργαζόμενους.

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν νέοι 12 έως 29 ετών, τοπικοί σύλλογοι, εκπαιδευτικά ιδρύματα, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και άλλοι εκπρόσωποι νέων. Όσοι θα παραβρεθούν μπαίνουν αυτόματα σε κλήρωση για δέκα μπλουζάκια.