Εσπερίδα στην Τρίπολη για την κοινωνική οικονομία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνικό Επιχειρείν Πελοποννήσου» (ΑΣΚΕΠ) διοργανώνει αυτή την Πέμπτη εσπερίδα στην Τρίπολη για την κοινωνική οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 5 το απόγευμα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και διοργανώνεται στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη δημιουργία μιας αντιπροσωπευτικής, ευέλικτης, βιώσιμης σύμπραξης που θα σχεδιάσει την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Πελοπόννησο τα επόμενα χρόνια. Την κοινή αυτή προσπάθεια στηρίζουν οι μεγάλοι δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, διακρατικοί, συνδικαλιστικοί και άλλοι φορείς.

Στόχος είναι να γίνει η κοινωνία συμμέτοχος μιας πραγματικής, από τα κάτω προς τα πάνω, πρωτοβουλίας, με διαβούλευση και διαφάνεια. Θα δημιουργηθεί μια συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη του θεσμού της κοινωνικής οικονομίας και των κοινωνικών επιχειρήσεων στην Πελοπόννησο, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση του τοπικού εισοδήματος.

Στην ημερίδα θα ακολουθήσει ανοικτός διάλογος ώστε ο σχεδιασμός του προγράμματος να συμπεριλάβει νέες καινοτόμες ιδέες και καλές πρακτικές.

http://www.eleftheriaonline.gr