«Εύφορο» έδαφος η Δυτική Αττική για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


«Είναι βέβαιο πως στην Δυτική Αττική μπορεί με την κατάλληλη στήριξη να αναπτυχτεί η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, αμέσως μετά την 1η ενημερωτική συνάντηση για την προώθηση της κοινωνικής & αλληλέγγυας οικονομίας (ΚΑΛΟ) που πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του, στην Ελευσίνα

«Είναι βέβαιο πως στην Δυτική Αττική μπορεί με την κατάλληλη στήριξη να αναπτυχτεί η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, αμέσως μετά την 1η ενημερωτική συνάντηση για την προώθηση της κοινωνικής & αλληλέγγυας οικονομίας (ΚΑΛΟ) που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη με πρωτοβουλία του, στην Ελευσίνα. Στη συνάντηση συμμετείχαν και παρουσίασαν το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ΚΑΛΟ (ν.4430/2016), ο ειδικός γραμματέας του Υπ. Εργασίας, Α. Βορλόου και η συνεργάτιδα της αν. υπουργού, Ε. Καλημέρη. Οι ομιλητές ενημέρωσαν για τον προγραμματισμό της Ειδικής Γραμματείας ΚΑΛΟ όσον αφορά τα χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης των φορέων ΚΑΛΟ.

Ανέπτυξαν το νέο νομοθετικό πλαίσιο, στις καινοτομίες του νέου νόμου και τις δυνατότητες που εισαγάγει για την στήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, κάνοντας αναφορά στις δυνατότητες και τις οξυμμένες κοινωνικές ανάγκες της Δυτικής Αττικής. Επίσης, παρουσίασαν αναλυτικά τις προβλέψεις του νέου νόμου για τη λειτουργία των φορέων ΚΑΛΟ, τις υποχρεώσεις τους, το εσωτερικό πλαίσιο λειτουργίας και οργάνωσης, τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις.

Στο τέλος της συνάντησης, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Βασιλείου, παρέδωσε στον ειδικό γραμματέα ΚΑΛΟ, διαγνωστική μελέτη για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία στη Δυτική Αττική που κατάρτισε το Γραφείο του με σκοπό τη στήριξη του αιτήματος ίδρυσης και λειτουργίας Δομής Στήριξης ΚΑΛΟ στην περιοχή. Ο κ. Βασιλείου εξέφρασε την βεβαιότητα για την ανάπτυξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας στην Δυτική Αττική σε τομείς όπως είναι πχ η διαχείριση των απορριμμάτων και η κυκλική οικονομία προσφέροντας αξιοπρεπή εργασία και κοινωνικό όφελος, όπως και σε πολλούς άλλους τομείς παροχής κοινωνικών υπηρεσιών.

Με αφορμή το νέο νομικό πλαίσιο και την δημιουργία Ειδικής Γραμματείας για την ΚΑΛΟ στο Υπ. Εργασίας, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης ότι «ξεκινάμε σήμερα μια συστηματική προσπάθεια ενημέρωσης και χαρτογράφησης του ενδιαφέροντος από φορείς, συλλογικότητες και κατοίκους της Δυτικής Αττικής – με σκοπό να δημιουργηθεί στην περιοχή μας μια Δομή Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας».