Ημερίδα: Νοητική Αναπηρία και Εργασιακή Ένταξη Η ΚοινΣΕπ Ένταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» σε συνεργασία με το ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες διοργανώνουν σειρά Ημερίδων


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Την Τετάρτη, 8 Δεκέμβριου 2021 και ώρα 11:00 πμ, πραγματοποιείται η 1η ημερίδα με έμφαση στην:Κοινωνική Επιχειρηματικότητά και Καλές πρακτικές στον χώρο της Αναπηρίας

Τα ισχύοντα διεθνή και ευρωπαϊκά νομοθετικά πλαίσια το Άρθρο 27 της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ και της αρχής 4 και της 17 του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων(2017/C 428/09), όπως αναθεωρήθηκε με την COM(2021) 101«Ένωση ισότητας: στρατηγική για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2021-2030», κατοχυρώνουν το δικαίωμα των Ανθρώπων με νοητική αναπηρία στην κοινωνική τους ένταξη και στην εργασία.

  • Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας;
  • ΤΙ ευκαιρίες έχουν τα άτομα με νοητική αναπηρία να αποκατασταθούν επαγγελματικά;
  • Πως η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα μπορεί να αποτελέσει καταλύτη στην μεγαλύτερη ένταξη ΑμεΑ στην αγορά εργασίας;

Πρόγραμμα

11:00 – 11:15
Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της ΚΟΙΝΣΕΠ «Ανοιχτοί Ορίζοντες» Νικόλαο Ανυφαντή

11:15 – 11:30
Κοινωνικές Συνεταιριστικές Εταιρείες Ένταξης: Ευκαιρίες και δυνατότητες στην ένταξη ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας:
Άγγελος Φίσκιλης
: Ασχολείται σαν Σύμβουλος ανάπτυξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας από τον Δεκέμβριο του 2012 μέσα από την ενημερωτική πύλη KoinSEp.Org και στηρίζει πάνω από 500 ΚοινΣΕπ που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τώρα με την βοήθεια του

11:30 – 12:00
Εργασιακή Ένταξη και Αναπηρία: Καλές πρακτικές και η πρόταση των Ανοιχτών Οριζόντων και του ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες
Σπύρος Καλτικόπουλος: Υποστηρίζει το ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες ως υπεύθυνος Δημοσιών Σχέσεων. Είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας στη διαχείριση έργων καθώς και σε λύσεις Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Προσωπικού. Είναι κάτοχος πτυχίου Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και MSc in Management of Training and Development από το The University of Edinburgh.

12:00 – 12:30
Ανοιχτή συζήτηση

  • Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
  • Κόστος συμμέτοχής: 20€

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο Facebook @keepea.orizontes για τις λεπτομέρειες εγγραφής σας.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ “Ανοιχτοί Ορίζοντες” με διακριτικό τίτλο “Το Παρεάκι-ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ” ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2017(15/6/2017) σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4430/2016 περί Κοινωνικής και Αλληλέγγυας οικονομίας με έδρα το Δήμο Αγίου Δημητρίου Αττικής κατόπιν πρωτοβουλίας του Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών – Ενηλίκων με Αναπηρία Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Ορίζοντες.

Κύριος σκοπός του Συνεταιρισμού αποτελεί η ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της κοινωνικής οικονομίας και της τοπικής συλλογικότητας προκειμένου να διευκολυνθεί η οργανική ένταξη ΑμεΑ στην αγορά εργασίας και στην τοπική κοινωνία.

Από το 1997, το ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) Ορίζοντες, συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των Ανθρώπων με Νοητική Αναπηρία και των οικογενειών τους, παρέχοντας δια βίου εκπαίδευση, σταθμισμένη στις ανάγκες και στις επιθυμίες τους, υποστήριξη στην αυτόνομη διαβίωση τους καθώς και υπηρεσίες ένταξης στην αγορά εργασίας.

Έχοντας συμπληρώσει υπερ-εικοσαετή πορεία αφοσίωσης και προσφοράς στον χώρο της Ειδικής Αγωγής λειτουργούμε από το 2013, το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας δυναμικότητας 104 Ανθρώπων με Νοητική Αναπηρία, στον Δήμο Ηλιούπολης, όπου ο οργανισμός έχει την έδρα του. Το 2018 προχώρησε στην ίδρυση και λειτουργία του διαμερίσματος Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ανοιχτοί Ορίζοντες-Μαίρη Βρεττού», ενώ, με πρωτοβουλίες κοινωνικής συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας, υποστηρίζουμε την εργασιακή ένταξη των Ανθρώπων με Νοητική Αναπηρία ως ισότιμα μέλη στο κοινωνικό σύνολο.

Ανοίγουμε τους Ορίζοντες, κερδίζουμε τη ζωή