Η αν. υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου δεσμεύτηκε για την ενίσχυση των συνεταιρισμών μέσω ειδικής τράπεζας και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Ιδιαίτερα ικανοποιημένη αποχωρούσε χθες από το μετρό του Συντάγματος η Ράνια Αντωνοπούλου, αν. υπουργός Εργασίας, αρμόδια για τα θέματα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Είχε παρευρεθεί λίγο πριν στην αυτοοργανωμένη έκθεση που πραγματοποιείται από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι και αύριο με την πρωτοβουλία τριών ΚΟΙΝΣΕΠ και στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 50 απ’ όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής της στον χώρο και σε πάγκους γεμάτους χρώμα, κυρίως με χειροποίητα κοσμήματα, βιολογικούς καρπούς και σπιτικά γλυκά, η αν. υπουργός συνομίλησε με τα μέλη των εγχειρημάτων, άκουσε «μπράβο», αλλά και… παράπονα. Τα περισσότερα αφορούσαν την έλλειψη χρηματοδότησης και εργαλείων που θα βοηθήσουν τα εγχειρήματα να σταθούν στα πόδια τους και να ζήσουν τα μέλη τους από αυτά.

Αν θέλετε και εσείς να συμμετάσχετε στην πρώτη Πανελλαδική Δικτύωση πατήστε εδώ

Από την πλευρά της η Ρ. Αντωνοπούλου υπογράμμιζε ότι η Κ.ΑΛ.Ο. διαφέρει γιατί λειτουργεί από τα κάτω και όχι από τα πάνω, ωστόσο σημείωνε ότι ο ρόλος του υπουργείου οφείλει να είναι υποστηρικτικός.

Σε δηλώσεις της αργότερα η υπουργός ανέφερε: «Ετοιμάζουμε και βελτιώνουμε βήμα – βήμα το περιβάλλον μέσα από το οποίο να ενισχυθούν οι συνεταιρισμοί, δηλαδή τα χρηματοδοτικά εργαλεία και την ειδική τράπεζα που θα είναι γι’ αυτούς τους φορείς».

Σημειώνεται ότι σε λίγες ημέρες πρόκειται επίσης να βγει η πρόσκληση για τα 100 Κέντρα Στήριξης της Κ.ΑΛ.Ο., τα οποία θα δραστηριοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

Αναφερόμενη στην έκθεση η Ρ. Αντωνοπούλου εμφανίστηκε κατά τις δηλώσεις της ιδιαίτερα ικανοποιημένη, καθώς θεωρεί ότι στο αποτέλεσμα συνέβαλε σημαντικά η διοργάνωση της 1η έκθεσης Κ.ΑΛ.Ο. από το υπουργείο τον περασμένο Νοέμβριο στην Τεχνόπολη.

«Ο στόχος μας ήταν ακριβώς αυτή η δικτύωση που δημιουργήθηκε. Εδώ λοιπόν βλέπετε ένα από τα αποτελέσματα. Όταν έρχονται μαζί οι παραγωγικές δυνάμεις παραγωγικές του χώρου της Κ.Α.Λ.Ο., μπορούν να κάνουν θαύματα. Έκθεση προϊόντων σε όλη τους την γκάμα, από χειροτεχνήματα μέχρι παραγωγή λαδιού το οποίο εξάγεται σε 15 χώρες» σημείωσε.

Καταλήγοντας δήλωσε αισιόδοξη για το μέλλον, βασιζόμενη στα χαμόγελα και την πίστη που αντίκρισε στα πρόσωπα του κόσμου. «Θα προσπαθήσουμε και θα τα καταφέρουμε» ήταν το μήνυμά της. – http://www.avgi.gr