FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

«Από την εμπειρία μου, το 99% των ανθρώπων που βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις δεν κρατούν σημειώσεις», έγραψε ο ιδρυτής της Virgin, Richard Branson σε πρόσφατη ανάρτηση του στο LinkedIn.

Στην «τεχνική» των σημειώσεων αποδίδει την ύπαρξη και την επιτυχία μερικών από τις επιχειρήσεις του, τονίζοντας ότι η καταγραφή τυχαίων αλλά σημαντικών ιδεών, γεγονότων, στιγμών, είναι σημαντική, διαφορετικά χάνονται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποτελεί έκπληξη για εκείνον το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι απορρίπτουν σήμερα την τεχνική των σημειώσεων.

images

«Μάλιστα, οι άνδρες-είναι λιγότερο πιθανό από τις γυναίκες συνάδελφοι τους να κρατούν σημειώσεις», συνεχίζει ο Branson. Μια ματιά στις καθημερινές μας συνήθειες στο γραφείο, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Θυμάμαι, δε, μία πολύ επιτυχημένη και ιδιαίτερα προβεβλημένη γυναίκα στο χώρο της επικοινωνίας παλαιότερα, η οποία μου έλεγε ότι συνήθιζε να έχει ένα μπλοκάκι και ένα στυλό δίπλα στο κρεβάτι της, για να μπορεί να σημειώνει τις ιδέες που της έρχονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η παρατήρηση αυτή του Branson ευθυγραμμίζεται με το άρθρο των Sheryl Sandberg και Adam Grant’s στους New York Times, στο οποίο εξηγούν ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αναλάβουν υποτιμημένες εργασίες – ή να κάνουν τις δουλειές αγγαρείας του γραφείου» – όπως το να σημειώνουν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης

Αυτή η συνήθεια τοποθετεί σαφώς τις γυναίκες σε μειονεκτική θέση, αλλά ο Branson επισημαίνει επίσης ότι αφήνοντας τις δευτερεύουσες εργασίες στις γυναίκες, οι άνδρες χάνουν την ευκαιρία να αναπτυχθούν και να βελτιωθούν.

«Η καθοδήγηση (με την έννοια του Mentoring), η εκπαίδευση και η λήψη σημειώσεων – είναι θαυμάσιοι τομείς ανάπτυξης, από τους οποίους όλοι, άνδρες και γυναίκες, μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά»

Αλλά λέει ότι δεν πρέπει μόνο να κρατάμε σημειώσεις απλά και μόνο για να τις κρατάμε. Πρέπει να κάνουμε αυτές τις σημειώσεις παραγωγικές. «Συμβουλευτείτε τις σημειώσεις σας και μετάτρεψε τες σε πλάνο δράσης με μετρήσιμους στόχους», καταλήγει ο Branson..

Αν η στρατηγική λήψης σημειώσεων δουλεύει για τον Εγγλέζο δισεκατομμυριούχο, με περισσότερες από 400 εταιρείες, θα μπορούσε να λειτουργήσει και για όλους εμάς. Ας μην αφήνουμε άλλες ιδέες/σκέψεις –δικές μας ή τρίτων– να πηγαίνουν χαμένες. Πάρτε ένα σημειωματάριο στην επόμενη συνάντησή σας, και να καταγράψετε κάθε τι που θα μπορούσε να σας οδηγήσει στην επιτυχία.

Άρθρο του Πάνου Τσαγκαράκη στο reporter.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
?

?

DownLoad Android App

?
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Προσοχή – ΔΕΝ έχουμε καμία οργανική σχέση με το Υπουργείο Εργασίας

images

Monthly Stats 2012 - 2017