Κάλεσμα για Πανελλαδική Συνάντηση Παραγωγών Κάνναβης


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Τα κενά στο θεσμικό πλαίσιο της καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης που έχει σαν αποτέλεσμα ακόμα και να συλλαμβάνονται παραγωγοί στηλιτεύει σε ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή της ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της «τους τελευταίους μήνες, συνεχίζουμε να γινόμαστε μάρτυρες ενός θεάτρου του παραλόγου αφού παρουσιάζονται συνέχεια κρούσματα συλλήψεων παραγωγών, διανομέων, αλλά και καταναλωτών για προϊόντα διατροφικής- βιομηχανικής κάνναβης.

Εκτός από την τραγελαφική περίπτωση του συνεταίρου μας Σεραφείμ Κανδύλα που συνελήφθη στο λιμάνι Χανίων για κατοχή σαπουνιών, αλευριού και χυλοπιτών Κάνναβης της ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ, οι συλλήψεις διανομέων αλλά και καταναλωτών με τα προϊόντα μας συνεχίζονται ανελλιπώς και τα προϊόντα κατάσχονται».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ:

«Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Ο κλάδος της διατροφικής βιομηχανικής κάνναβης είναι ραγδαία αναπτυσσόμενος στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, σημειώνοντας τζίρο εκατοντάδων εκατομμυρίων. Η παραγωγή βιομηχανικής κάνναβης στην Ευρώπη σημειώνει αυξητική τάση κάθε χρόνο, με όλο και περισσότερους παραγωγούς να ενδιαφέρονται και στην Ελλάδα.

Από το 2016 που θεσμοθετήθηκε η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης, εκκρεμούν ορισμένα σοβαρά ζητήματα που θέτουν εμπόδια στην ανάπτυξη του κλάδου και παρατηρείται μια ουσιαστική έλλειψη ενημέρωσης των διωκτικών αρχών για το νέο νομικό πλαίσιο.

Σαν αποτέλεσμα, τους τελευταίους μήνες, συνεχίζουμε να γινόμαστε μάρτυρες ενός θεάτρου του παραλόγου αφού παρουσιάζονται συνέχεια κρούσματα συλλήψεων παραγωγών, διανομέων, αλλά και καταναλωτών για προϊόντα διατροφικής- βιομηχανικής κάνναβης. Εκτός από την τραγελαφική περίπτωση του συνεταίρου μας Σεραφείμ Κανδύλα που συνελήφθη στο λιμάνι Χανίων για κατοχή σαπουνιών, αλευριού και χυλοπιτών Κάνναβης της ΚΑΝΝΑΒΙΟ, οι συλλήψεις διανομέων αλλά και καταναλωτών με τα προϊόντα μας συνεχίζονται ανελλιπώς και τα προϊόντα κατάσχονται.

Συν τοις άλλοις, εκκρεμεί ακόμα το χρονίζον ζήτημα των ορίων της περιεκτικότητας σε THC στα τρόφιμα και η εμπλοκή με το ΓΧΚ που κρατάει τους Έλληνες παραγωγούς ομήρους, ο άτυπος αθέμιτος ανταγωνισμός από εισαγόμενα προϊόντα που κυκλοφορούν χωρίς να υφίστανται τους ίδιους περιορισμούς με τα αντίστοιχα ελληνικά, αλλά και την εμπλοκή με τα εκχυλίσματα (CBD), την έλλειψη ξεκάθαρου νομικού πλαισίου για την μεταποίηση, την μη ένταξη στις βιολογικές ενισχύσεις και το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης, καθώς και πολλά άλλα θέματα που επιζητούν συλλογική διεκδίκηση.

Τα ζητήματα αυτά εκτός από συλλογική αντιμετώπιση χρειάζονται και θεσμική εκπροσώπηση, καθώς θέτουν σοβαρά εμπόδια στην ανάπτυξη του κλάδου και ταλαιπωρούν χωρίς λόγο συνανθρώπους μας. Η Διοίκηση συνομιλεί θεσμικά με τα συλλογικά όργανα και όχι με τους μεμονωμένους παραγωγούς. Προσοχή δεν μιλάμε για την ίδρυση ενός ακόμα γραφειοκρατικού συνδικαλιστικού οργάνου ή ενός συλλόγου, αλλά μιας οριζόντιας κλαδικής ένωσης που θα διασφαλίσει τα δικαιώματα των παραγωγών και την υγιή ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα.

Γι αυτό σας προσκαλούμε, καλλιεργητές και παραγωγούς- μεταποιητές, να οργανώσουμε μια πρώτη συνάντηση το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 14.00 στον Βόλο σε μια πανελλαδική συνάντηση των παραγωγών βιομηχανικής κάνναβης για να συζητήσουμε τα προβλήματα του κλάδου, να ενημερωθούμε, να οργανωθούμε και να διερευνήσουμε το πλαίσιο συνεργασίας στα πλαίσια μιας Πανελλαδικής Ένωσης Παραγωγών Βιομηχανικής Κάνναβης».