Η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (δείτε εδώ) σας προσκαλεί κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στις 19:00  στην ανοιχτή  Συνάντηση ΚοινΣΕπ  με θέματα συζήτησης την ανάπτυξη Δικτύωσης και Συνεργασιών ανάμεσα σε φορείς Κ.Αλ.Ο. Zoom Meeting Room - Meeting ID: 449 455 0269 - Passcode: koinsep


Κάλεσμα για τηλεδιάσκεψη σε ΚοινΣΕπ που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού


Αγοράστε τα αγαπημένα σας προϊόντα από τους χορηγούς μας και υποστηρίξτε μαςΕάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 8χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 480 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Όπως γνωρίζουμε, οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. αποκλείονται από την εγγραφή τους στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με αποτέλεσμα να αποκλείονται παράλληλα και από τη διεκδίκηση των επιχορηγήσεων που διανέμει το Υπουργείο σε καλλιτεχνικούς φορείς.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η γνωμοδότηση 01/2020 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία, όμως, απ’ όσο γνωρίζουμε, δεν έχει λάβει την υπογραφή της Υπουργού, οπότε η διοίκηση δεν έχει υποχρέωση να την εφαρμόσει.

Η γνωμοδότηση βασίστηκε στη διάταξη του άρθρου 7 παρ. 4 του Ν. 2557/1997 καθώς και στη διάταξη του άρθρου 34 παρ. 1 του Ν.4430/2016. Όμως, πουθενά στους νόμους αυτούς δεν απαγορεύεται ρητά εταιρείες κερδοσκοπικού χαρακτήρα- και μάλιστα συνεταιριστικής φύσης όπως είναι οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.- το δικαίωμα υπαγωγής τους σε προγράμματα επιχορηγήσεων του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Επομένως, γνώμη μας είναι ότι θα μπορούσαμε να κινηθούμε περαιτέρω προς την κατεύθυνση της διεκδίκησης ένταξής μας στο μητρώο των πολιτιστικών φορέων και των αντίστοιχων προγραμμάτων του ΥΠ.ΠΟ.Α. ως κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας θα θέλαμε να έρθουμε σε μεταξύ μας επαφή για μια συνομιλία και έναν πιθανό συντονισμό στην παραπάνω λογική.

Κάποιες εταιρείες πολιτιστικής παραγωγής βρισκόμαστε ήδη σε επικοινωνία. Τις επόμενες εβδομάδες, κατόπιν μεταξύ μας συνεννόησης, θα πραγματοποιηθεί συνομιλία μέσω της επαγγελματικής διαδικτυακής πλατφόρμας zoom που μας παραχωρεί για το λόγο αυτό ευγενικά το Δίκτυο Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

Παρακαλούμε, αν ενδιαφέρεστε, αποστείλετέ μας σχετικό mail στη διεύθυνση cinemascoop@yahoo.com ώστε να προστεθείτε στην αντίστοιχη mailing list της παρούσας κίνησης.

Με εκτίμηση,
Σαπουνά Στεμίνα
Cinemascoop Collective Productions.

Έρευνα Τρέχουσας Κατάστασης ΚοινΣΕπ 2021 πές μας τα προβλήματα σου 


Εάν σε κάποια μας σελίδα δεν δουλεύει η φόρμα επικοινωνίας παρακαλώ στείλτε μήνυμα από εδώ


Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!