Κεφάλαια ύψους 1 εκ. ευρώ σε 135 επιχειρήσεις από την Action Finance Initiative


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Τρία χρόνια μετά την σύσταση της AFI (Action Finance Initiative) στην Ελλάδα τα αποτελέσματα της συνεισφοράς  της στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα είναι ενθαρρυντικά και αποτυπώνονται στην υποστήριξη περισσότερων από 135 επιχειρήσεων, στην δημιουργία τουλάχιστον  270 νέων θέσεων εργασίας και στην παροχή εκπαίδευσης σε 400  νέους επιχειρηματίες.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός αποσκοπεί στην προαγωγή των μικροπιστώσεων στη χώρα μας, βοηθώντας ανθρώπους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες χωρίς πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό ή/και μακροχρόνια άνεργους να δημιουργήσουν μόνοι τους τη δική τους θέση εργασίας μέσω της αυτοαπασχόλησης. Επίκεντρο της προσπάθειας είναι το όραμα του επίδοξου επιχειρηματία να γίνει πραγματικότητα, το δικαίωμα στην εργασία και η μετάδοση της απαραίτητης τεχνογνωσίας.

Η επιτυχία του ενδιάμεσου στόχου της εκταμίευσης του πρώτου εκατομμυρίου είναι άμεσα συναρτώμενη από την  εξαιρετική συνεργασία με τις τράπεζες Eurobank και Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, τις χορηγίες μεγάλων ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού, το δίκτυο των εθελοντών και τους ιδρυτές της AFI, ActionAid Hellas και ADIE International.

Οι δράσεις της AFI επεκτείνονται, παράλληλα, και  στην καθοδήγηση του υποψήφιου επιχειρηματίαπαρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση και υποστήριξη σε μία σειρά επιχειρηματικών ζητημάτων όπως μάρκετινγκ, χρηματοοικονομική διοίκηση, εξαγωγές, σύνταξη επιχειρησιακού πλάνου, νομικές συμβουλές κοκ.

Για την εκπλήρωση του στόχου αυτού, η AFI έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο στελεχών επιχειρήσεων, που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Η ΑFI διαθέτει μια εξαιρετική ποικιλομορφία στις επιχειρήσεις που υποστηρίζει. Από απλές ιδέες και επιχειρήσεις αυτoαπασχόλησης, όπως ένα κομμωτήριο και έναν υδραυλικό, μέχρι εξαγωγή ελαιόλαδου, ανάπτυξη πτηνοτροφικών μονάδων και λιανικό εμπόριο και να φτάσει σε επιχειρήσεις καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας. Από τις δραστηριότητες που έχουν χρηματοδοτηθεί δεν λείπουν επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σε κλάδους όπως αθλητισμός, τέχνες, εκπαίδευση, υγεία, κοινωνική επιχειρηματικότητα και τουρισμός μεταξύ άλλων. Όλες οι δραστηριότητες τόσο ξεχωριστές, αλλά η καθεμία με τη δική της δυναμική.

Το σημαντικότερο είναι πως η υποστήριξη αυτών των εταιρειών συνέβαλε στη δημιουργία των 270 νέων θέσεων εργασίας. ενώ 1 στους 2 επιχειρηματίες που «διοικούνται» των εταιρειών ήταν πρώην άνεργοι. Επιπλέον, 3 στα 5 εγκεκριμένα εγχειρήματα αφορά στην ίδρυση νέας επιχείρησης, 1 στους 4 επιχειρηματίες είναι νέοι κάτω των 30 ετών, το 40% των επιχειρηματιών είναι γυναίκες, ενώ η 1 στις 4 εταιρίες έχουν κάποια εξαγωγική δραστηριότητα. Το μέσο προφίλ του επιχειρηματία που έχει υποστηρίξει η AFI μέχρι στιγμής είναι 36 ετών και χρηματοδοτείται με το ποσό των 8.000 ευρώ για ένα δάνειο με αποπληρωμή στα 3.5 χρόνια.