ΚοινΣΕπ στους Αγίους Αναργύρους Λάρισας!


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Οι γυναίκες αποδείχθηκε ότι είναι οι πιο τολμηρές στο «επιχειρείν», στο νομό Λάρισας, καθώς σήμερα κατέχουν τον τίτλο των πρώτων που τολμούν να κάνουν πράξη το νέο μοντέλο επιχείρησης, το λεγόμενο: Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.).

Ο λόγος για πέντε γυναίκες από τους Αγίους Αναργύρους, που δημιούργησαν μια πρότυπη συνεταιριστική επιχείρηση στο χωριό, με τα προϊόντα της να κερδίζουν μεγάλο αριθμό καταναλωτών, από τη Λάρισα μέχρι και την Κορινθία!

images

Οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις αποτελούν νέο είδος συνεταιρισμού για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά οι πέντε γυναίκες το τόλμησαν, εργαζόμενες όλες τους σκληρά, για τον τελικό στόχο: την επιτυχία του εγχειρήματος.

Έχουν μεράκι γι’ αυτό που κάνουν και είναι ιδιαίτερα δραστήριες, δύο στοιχεία τα οποία διακρίνει κάποιος, βλέποντας τα όσα έχουν δημιουργήσει μέχρι σήμερα, στα πρώτα τους βήματα, αλλά και ακούγοντάς τες να μιλούν για όσα σχεδιάζουν να κάνουν μελλοντικά.

Είναι η Θωμαή Παυλοπούλου, η Βίβιαν Σωτικοπούλου, η Σοφία Παπαδοπούλου, η Δήμητρα Μούσα και η Δέσποινα Μανώλη, οι οποίες δημιούργησαν την Κοιν.Σ.Επ. «Νοσταλ-Γαία».

Συμπληρώνουν έναν χρόνο στην αγορά (2013), από την πρώτη τους παραγωγή, με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, βοτανόλαδα, κεραλοιφές, τραχανάς, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και παστέλια, όλα απ’ τα χεράκια τους.

Οι ίδιες καλλιεργούν οκτώ στρέμματα με τσουκνίδα, δυόσμο, χαμομήλι, δεντρολίβανο και καλέντουλα, άλλα βότανα προμηθεύονται από καλλιεργητές, ενώ άλλα είναι αυτοφυή και τα συλλέγουν από ορεινές εκτάσεις.

Μόνες τους τα επεξεργάζονται, τα μεταποιούν, τα συσκευάζουν και τα διανέμουν στην αγορά, ενώ στη συσκευασία κάθε προϊόντος (τα οποία διακρίνονται για την ποιότητά τους), αναγράφονται οι ιδιότητες και η χρήση τους. Όλα βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση από τους καταναλωτές, που κρίνουν ότι είναι προσεγμένα και καθαρά προϊόντα.

Πωλούνται σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων της πόλης μας, σε καταστήματα ξηρών καρπών, τυροκομικών προϊόντων, ενώ διατίθενται και στην ΕΑΣ Κορινθίας.

Μας μίλησαν για το εγχείρημά τους: «Σε κάποια συγκέντρωση του Συλλόγου Γυναικών Αγίων Αναργύρων, συζητήθηκαν θέματα δημιουργικής απασχόλησης και καινοτόμων δράσεων. Κοινό στοιχείο όλων ήταν η αγάπη για τη φύση και τα προϊόντα της, για τις παραδοσιακές μεθόδους επεξεργασίας τους και η παρασκευή αγνών προϊόντων. Ανακαλύψαμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα μορφή επιχείρησης, με αυτά τα αντικείμενα και έτσι συγκεντρωθήκαμε πέντε γυναίκες που πιστέψαμε στη λειτουργία της».

Δημιουργήσαμε τον συνεταιρισμό μας με την επιθυμία μέσα από την καθημερινή επαφή μας με τη γη και τα προϊόντα της, να εξυπηρετήσουμε το συλλογικό κοινωνικό όφελος.

Ασχολούμαστε με τη μελέτη, τη συλλογή, την καλλιέργεια και τη μεταποίηση αρωματικών φυτών και όραμά μας είναι να συμβάλουμε περαιτέρω στη γνώση, καταγραφή και έρευνα των φυτών αυτών σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς.

Δημιουργούμε βάση δεδομένων για τα φυτά με τα οποία ασχολούμαστε, που περιλαμβάνει ελληνική και ξένη βιβλιογραφία, φυτολόγια και βοτανικό κήπο για την παρατήρηση των φυτών στη φυσική τους μορφή.

Η αγορά της Λάρισας μας εμπιστεύθηκε και προτίμησε τα προϊόντα μας και αυτό μας δίνει μεγάλη δύναμη και έμπνευση για να συνεχίσουμε…

Πάμε κόντρα στην οικονομική κρίση, η οποία μας οδήγησε τελικά στη φύση!».

πηγή


Discover more from ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ

Subscribe to get the latest posts sent to your email.