Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


book_ntoulia_theodora
Το βιβλίο: (αγοράστε το βιβλίο από εδώ)

  • Αποτελεί μια απόπειρα προσέγγισης του θέματος της κοινωνικής οικονομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας που σήμερα αποτελεί ανάγκη των καιρών και προοπτική για μια ανθρώπινη κοινωνία με ένα άλλο παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο ανάπτυξης και των δυνατοτήτων του τομέα αυτού για απασχόληση και για δραστηριοποίηση (επαγγελματική, ή κοινωνική) μέσα από συλλογικά εγχειρήματα (Συνεταιρισμούς, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (κοιν. Σ.Επ.) ή/και Μαζικούς και Αλληλέγγυους Φορείς
  • Είναι ενημερωτικό αλλά και εκπαιδευτικό εγχειρίδιο (για αυτο-εκπαίδευση ή δια ζώσης εκπαίδευση) και συμπεριλαμβάνει και cd με «Το εγχειρίδιο του Εκπαιδευτή και το «Αναλυτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης» (για εφαρμογή σε εκπαιδευτικά προγράμματα Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.
  • Απευθύνεται στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, σε άνεργους-μελλοντικούς κοινωνικούς επιχειρηματίες, σε υπάρχοντες κοινωνικούς επιχειρηματίες, σε δραστηριοποιούμενους και θιασώτες του Τρίτου τομέα, σε στελέχη Συλλογικών Φορέων της Αλληλέγγυας Οικονομίας, σε πολιτικούς και Managers Φορέων, σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τραπεζικών Ιδρυμάτων και Συλλόγων, σε εκπαιδευτές εκπαιδευόμενους στο εν λόγω θέμα, σε στελέχη εκπαιδευτικών κέντρων, και γενικότερα σε όσους ασχολούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον Τρίτο τομέα της οικονομίας (Κοινωνική Οικονομία, Αλληλέγγυα Οικονομία, Κοινωνία Πολιτών).

Η Ντούλια Δώρα είναι οικονομολόγος, σύμβουλος και εμπειρογνώμων σε θέματα Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ισότητας (1989) και υπηρέτησε για 33 έτη στο Δημόσιο τομέα (Νομαρχία Ιωαννίνων, Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης). Έχει 20ετή εμπειρία στον Ιδιωτικό τομέα (ως εκπαιδεύτρια, μελετητήρια και υπεύθυνη σε προγράμματα Γυναικείας και Κοινωνικής επιχειρηματικότητας) και είναι μέλος δύο κοινωνικών επιχειρήσεων. Για χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος του Γυναικείου Κινήματος και πρόεδρος λαικοσυμμετοχικών θεσμών (Νομαρχιακής Επιτροπής Ισότητας Ιωαννίνων και Αθηνών και Νομαρχιακής Επιτροπής Πολιτισμού Ιωαννίνων).