FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

imagesΟ Συνεργατισμός, δηλ. η Συνεργατική Οικονομία (Συνεταιριστική ή Κοινωνική Οικονομία), αποτελεί ένα μοντέλο οικονομίας που έχει ως βασικό στόχο και επιδίωξη την εξασφάλιση εργασίας, ποιοτικής διαβίωσης και πάνω από όλα το όφελος της κοινωνίας.

Δεν βασίζεται στο κέρδος αλλά στην παραγωγή με μειωμένο κόστος (με πραγματική κοστολόγηση), στην δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ανταποδοτικότητα προς την κοινωνία.

Σε αντίθεση με τα άλλα οικονομικά μοντέλα βασίζεται στην ισότιμη συμμετοχή και στις δημοκρατικές διαδικασίες, τόσο ως προς την λειτουργία όσο και ως προς τις αποφάσεις. Έχουμε αναφερθεί σε πολλά άρθρα μας για τις αρχές, τα οφέλη και τα υπαρκτά παραδείγματα της Συνεργατικής Οικονομίας.

Υπάρχει όμως μια βασική προϋπόθεση για να εφαρμοστεί και να λειτουργήσει ένα μοντέλο Συνεργατικής Οικονομίας, η συμμετοχή και η ενεργοποίηση των πολιτών μιας τοπικής ή/και μιας πιο διευρυμένης κοινωνίας.

“Όλοι για όλους”, αυτό θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η ουσία του συνεργατισμού.

Οι επικριτές (καπιταλιστές στην πλειονότητά τους) του συνεργατισμού, λένε πως το μοντέλο του είναι ουτοπιστικό και αιτιολογούν αυτόν τον χαρακτηρισμό λέγοντας πως είναι στην φύση του ανθρώπου το κυνήγι του κέρδους και ο πλουτισμός με κάθε μέσο. Επίσης λένε, πως είναι ανεφάρμοστος, γιατί προϋποθέτει την ισότιμη συμμετοχή πολλών ανθρώπων για να λειτουργήσει. Εμείς απλώς λέμε πως η πραγματικότητα είναι αυτή που τους διαψεύδει, τόσο ως προς την “επιτυχία” των άλλων οικονομικών μοντέλων που βιώνουμε σήμερα στην καθημερινότητά μας, όσο και από τα απτά παραδείγματα συνεργατισμού που υπάρχουν και ευδοκιμούν εδώ και δεκαετίες σε όλο το κόσμο.

Το άρθρο που μεταφράσαμε και παραθέτουμε έχει να κάνει με ένα ακόμα υπαρκτό παράδειγμα συνεργατισμού. Μπορείτε βέβαια να κλείσετε τα αυτιά σας ή να συνεχίσετε να ακούτε τις “σειρήνες” του, αποδεδειγμένα πλέον, σημερινού οικονομικού μοντέλου (καπιταλιστικού ως επί το πλείστον) και να μην δώσετε σημασία και προσοχή στην λύση που ονομάζεται Συνεργατική Οικονομία.

Αν όμως σας ενδιαφέρει να μάθετε για μια πραγματική λύση στο οικονομικό αδιέξοδο που ζούμε σήμερα στην χώρα μας και στην Νότια Ευρώπη, ρίξτε μια ματιά και διαβάστε το άρθρο μαζί με τα προηγούμενα που παραθέτουμε στο τέλος. Είναι σίγουρο ότι δεν θα χάσετε.

Καλή ανάγνωση! … η συνέχεια εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 9217 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
?

?

DownLoad Android App

?
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Προσοχή – ΔΕΝ έχουμε καμία οργανική σχέση με το Υπουργείο Εργασίας

images

Monthly Stats 2012 - 2017