Κοινωνικη Οικονομια & Επιχειρηματικοτητα


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα, με θέμα «Κοινωνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα: από τη θεωρία στην πράξη», που διοργάνωσε η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ), σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014, στο μικρό αμφιθέατρο του Συνεδριακού & Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των διοργανωτών, μιας και την παρακολούθησαν άνω των 400 ατόμων.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πατρών, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, καθώς και Κοινωνικών Επιχειρήσεων παρουσίασαν το νομικό πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ), τα δίκτυα των Κοιν.Σ.Επ στην Ελλάδα, καθώς και καλές πρακτικές ενεργών κοινωνικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται σε ποικίλους κλάδους της οικονομίας.

Οι δομές απασχόλησης και σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Πατρών: «Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) Π.Π.», «Γραφείο Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών Π.Π.», «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Π.Π.», συστάθηκαν & λειτουργούν στο πλαίσιο του Ε.Π. «Εκπαίδευση & δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και Εθνικών πόρων». Το «Γραφείο Διασύνδεσης Π.Π.», συστάθηκε κατά τη διάρκεια του Β΄ ΚΠΣ και συνεχίζει τη λειτουργία του στο πλαίσιο του Ε.Π. «Εκπαίδευση & δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και Εθνικών πόρων»

http://www.pelop.gr