Η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (δείτε εδώ) σας προσκαλεί κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στις 19:00  στην ανοιχτή  Συνάντηση ΚοινΣΕπ  με θέματα συζήτησης την ανάπτυξη Δικτύωσης και Συνεργασιών ανάμεσα σε φορείς Κ.Αλ.Ο. Zoom Meeting Room - Meeting ID: 449 455 0269 - Passcode: koinsep


ΚοιΣΠΕ Ρεθύμνου: Εκδήλωση με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Ψυχική Υγεία»


Αγοράστε τα αγαπημένα σας προϊόντα από τους χορηγούς μας και υποστηρίξτε μαςΕάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 8χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 480 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Οι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης θεσμοθετήθηκαν με το νόμο 2716/99 του Υπουργείου Υγείας και είναι Ν.Π.Ι.Δ. με περιορισμένη ευθύνη των μελών τους. Αποβλέπουν στην κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση και την επαγγελματική ένταξη των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, συμβάλλοντας στη θεραπεία τους και στην κατά το δυνατόν οικονομική τους αυτάρκεια. Είναι Μονάδες Ψυχικής Υγείας, η ανάπτυξη και η εποπτεία των οποίων ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και ασκούνται από τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας.

Ο Κοι.Σ.Π.Ε. Ρεθύμνου «Αρωδαμός» ιδρύθηκε το έτος 2015 και τα γραφεία της διοίκησής του συστεγάζονται με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου στη διεύθυνση Δημοκρατίας 24. Ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης, σύμφωνα με το οποίο πρόκειται να υλοποιήσει διάφορες δράσεις με σκοπό να καταφέρει μέσα από τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα να απασχολήσει το μέγιστο αριθμό ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Το εγχείρημα αυτό αποβλέπει στην ενσωμάτωση των ατόμων με ψυχιατρική εμπειρία στην κοινωνία που τελικά, θα έχει ως αποτέλεσμα τον αποστιγματισμό τους ενώ παράλληλα και οι ίδιοι θα αισθάνονται λειτουργικοί και χρήσιμοι μέσα από την εργασία που θα παρέχουν και συγχρόνως θα εξασφαλίζουν την οικονομική τους αυτάρκεια. Η πρώτη επιχειρηματική δράση αφορά τη λειτουργία Μουσικού Καφενείου με το διακριτικό τίτλο «Στη Φωλιά του Κούκου» επί της οδού Κριάρη 10 -12.

Ο Κοι.Σ.Π.Ε. Ρεθύμνου στο πλαίσιο των εγκαινίων της πρώτης του επιχειρηματικής δραστηριότητας, διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Κοινωνική Οικονομία και Ψυχική Υγεία» την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 9:00’π.μ. στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου (Εμμ. Πορτάλιου 23).

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσική βραδιά στο χώρο του Μουσικού Καφενείου «Στη Φωλιά του Κούκου».

Είσοδος Ελεύθερη
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

Έρευνα Τρέχουσας Κατάστασης ΚοινΣΕπ 2021 πές μας τα προβλήματα σου 


Εάν σε κάποια μας σελίδα δεν δουλεύει η φόρμα επικοινωνίας παρακαλώ στείλτε μήνυμα από εδώ


Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!