ΚοιΣΠΕ Ρεθύμνου: Εκδήλωση με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Ψυχική Υγεία»


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Οι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης θεσμοθετήθηκαν με το νόμο 2716/99 του Υπουργείου Υγείας και είναι Ν.Π.Ι.Δ. με περιορισμένη ευθύνη των μελών τους. Αποβλέπουν στην κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση και την επαγγελματική ένταξη των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, συμβάλλοντας στη θεραπεία τους και στην κατά το δυνατόν οικονομική τους αυτάρκεια. Είναι Μονάδες Ψυχικής Υγείας, η ανάπτυξη και η εποπτεία των οποίων ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και ασκούνται από τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας.

Ο Κοι.Σ.Π.Ε. Ρεθύμνου «Αρωδαμός» ιδρύθηκε το έτος 2015 και τα γραφεία της διοίκησής του συστεγάζονται με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου στη διεύθυνση Δημοκρατίας 24. Ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης, σύμφωνα με το οποίο πρόκειται να υλοποιήσει διάφορες δράσεις με σκοπό να καταφέρει μέσα από τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα να απασχολήσει το μέγιστο αριθμό ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Το εγχείρημα αυτό αποβλέπει στην ενσωμάτωση των ατόμων με ψυχιατρική εμπειρία στην κοινωνία που τελικά, θα έχει ως αποτέλεσμα τον αποστιγματισμό τους ενώ παράλληλα και οι ίδιοι θα αισθάνονται λειτουργικοί και χρήσιμοι μέσα από την εργασία που θα παρέχουν και συγχρόνως θα εξασφαλίζουν την οικονομική τους αυτάρκεια. Η πρώτη επιχειρηματική δράση αφορά τη λειτουργία Μουσικού Καφενείου με το διακριτικό τίτλο «Στη Φωλιά του Κούκου» επί της οδού Κριάρη 10 -12.

Ο Κοι.Σ.Π.Ε. Ρεθύμνου στο πλαίσιο των εγκαινίων της πρώτης του επιχειρηματικής δραστηριότητας, διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Κοινωνική Οικονομία και Ψυχική Υγεία» την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 9:00’π.μ. στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου (Εμμ. Πορτάλιου 23).

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσική βραδιά στο χώρο του Μουσικού Καφενείου «Στη Φωλιά του Κούκου».

Είσοδος Ελεύθερη
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης