Κομοτηνή: Νέα πνοή στο δασικό χωριό Παγγαίο από ΚοινΣΕπ


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν να δώσουν πνοή σε έναν τόπο που παρέμενε όμορφος, αλλά ξεχασμένος, λησμονημένος, εγκαταλελειμμένος. Έναν τόπο που είχε στα όρια του ένα βεβηλωμένο και λεηλατημένο δημοτικό ακίνητο. Χάρη στην ΚΟΙΝΣΕΠ «Δασικό χωριό Παγγαίο» η εικόνα άλλαξε και νέες προοπτικές φαίνονται στον ορίζοντα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟΙΝΣΕΠ, τον κ. Ελευθέριο Κοκκινίδη στόχος ήταν η διάσωση του ακινήτου, να γίνει το Παγγαίο τόπος προορισμού αλλά και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Είχε προηγηθεί η δωρεάν παραχώρηση από την δημοτική αρχή για 25 χρόνια με σκοπό να αναβαθμιστεί και να τεθεί σε λειτουργία το ακίνητο. «Εργαστήκαμε κι εργαζόμαστε εντατικά για την υλοποίηση αυτού του στόχου, είμαστε μπροστά στο χρονοδιάγραμμα » δηλώνει χαρούμενος ο πρόεδρος σημειώνοντας ότι έχει γίνει η αποκατάσταση όλων των φθαρμένων εγκαταστάσεων. «Έχουμε εξασφαλίσει την προστασία του χώρου» δηλώνει ο κος Κοκκινίδης σημειώνοντας ότι έρχονται ήδη επισκέπτες, αναβάτες, εκδρομείς, ποδηλάτες, που επιλέγουν το σημείο για την ξεκούρασή τους και την απόλαυση ενός καφέ. «Χρειάστηκε χρόνος και χρήμα. Δεν είμαστε χρηματοδοτούμενοι από πουθενά. Βάλαμε προσωπική δουλειά και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα εξέπληξε ακόμη κι εμάς.»

Απλοί άνθρωποι, συνεργαζόμενοι, κατάφεραν έναν ξεχασμένο, λεηλατημένο χώρο να τον κάνουν να ζωντανέψει και πάλι. «Με τις επόμενες δραστηριότητες που θα κάνουμε θα μειώσουμε την ανεργία στην περιοχή» δηλώνει ο κος πρόεδρος αποκαλύπτοντας ότι σύντομα θα πάρουν μέρος σε ένα Forum κοινωνικής οικονομίας στη Βουλγαρία, όπου και θα προβάλουν την περιοχή και το «Δασικό χωριό Παγγαίο». «Θα γίνει τόπος προορισμού το Παγγαίο. Σήμερα είναι υποβαθμισμένο. Δασικές εκτάσεις και καταφύγια είναι κατεστραμμένα. Δεν υπήρχε περίπτωση να ξεκινήσει κάποιος από άλλο σημείο της χώρας και να έρθει στο Παγγαίο. Τώρα, όμως, με τη δουλειά που κάνουμε σε ένα χρόνο θα είμαστε σε θέση να δίνουμε δωμάτια, να προσφέρουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να μένουν και να γνωρίζουν την περιοχή.»

Φεστιβάλ Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας

Στις 28-29-30 θα πραγματοποιηθεί στο «Δασικό χωριό Παγγαίο» το πρώτο Φεστιβάλ Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας. Με ημερίδες, ενημέρωση του κόσμου, με camping, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις τοπικών προϊόντων θα πάρουν μια μικρή γεύση από κοινωνική οικονομία, συνεργασία και την ομορφιά της περιοχής. Όσον αφορά στο μήνυμα που στέλνει ο εργασιομανής πρόεδρος; «Μήνυμα προς τη νεολαία, ότι τα δημοτικά ή δημόσια ακίνητα είναι δημόσια περιουσία, δεν θα πρέπει να λεηλατούνται και να καταστρέφονται» απαντά και σπεύδει να προτρέψει όλους «Να ασχοληθούν με την κοινωνική οικονομία διότι έχει πολύ μέλλον».


Discover more from ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ

Subscribe to get the latest posts sent to your email.