Κρήτη: Διοργάνωση Συνεδρίου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Στη διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες με τίτλο «ΣΥΝ- ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ» προχωρούν η Περιφέρεια Κρήτης και το Παγκρήτιο Δίκτυο Αναπτυξιακών Συμπράξεων. Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2014 στο Ηράκλειο Κρήτης (ξενοδοχείο Aquila Atlantis).

prosklisi

Στην Κρήτη τα δύο τελευταία χρόνια έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο υλοποίησης των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση Προσαρμοσμένων στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤΟΠΣΑ) και των Τοπικών δράσεων για ευάλωτες ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ). Με αυτό το δεδομένο και με την πεποίθηση ότι η κοινωνική επιχειρηματικότητα μπορεί ν’ αποτελέσει πεδίο ανάπτυξης βιώσιμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, επιδιώκονται η ανταλλαγή απόψεων και ο γόνιμος διάλογος μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου.

Μεταξύ των συνέδρων θα είναι κοινωνικοί επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα «μεταφέρουν» καλές πρακτικές. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν καινοτόμες ιδέες για ανάπτυξη κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε διάφορους τομείς (τουρισμός, μεταφορές, πρωτογενής τομέας, πολιτισμός). Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι εισηγήσεις στελεχών του υπουργείου Εργασίας και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης, εν όψει της δράσης «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας».

ΣΤΟΧΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Στόχοι του Διεθνούς Συνεδρίου για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες είναι:

  • Η ανάδειξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας ως πεδίου ανάπτυξης βιώσιμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που μπορούν να συμβάλουν στη λύση του προβλήματος της ανεργίας.
  • Η ενημέρωση των συμμετεχόντων για την ευρωπαϊκή διάσταση και εμπειρία στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
  • Η παρουσίαση καινοτόμων ιδεών σε διάφορους τομείς (περιβάλλον, πολιτισμός, τουρισμός, πρωτογενής τομέας, μεταφορές κλπ), που μπορούν ν’ αποτελέσουν βάση για τη δημιουργία νέων κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.
  • Η παρουσίαση και ανάδειξη καλών πρακτικών στον τομέα της συνεργασίας μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικών επιχειρήσεων καθώς και στον τομέα της ανάπτυξης καινοτόμων κοινωνικών επιχειρήσεων με τη χρήση νέων τεχνολογιών.
  • Η επίλυση βασικών προβλημάτων (νομικών, φορολογικών, επιχειρηματικών κλπ) που αφορούν και προβληματίζουν τους κοινωνικούς επιχειρηματίες μέσα από διάλογο και συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους στην ίδρυση κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.
  • Ο διάλογος μεταξύ φορέων αναφορικά με ζητήματα που άπτονται της κοινωνικής οικονομίας, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης.
  • Η ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις πολιτικές και το σχεδιασμό του Υπουργείου Εργασίας και της Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά με την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας και των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων κατά τη Νέα Προγραμματική Περίοδο.
  • Η παρουσίαση της υλοποίησης των σχεδίων ΤΟΠΕΚΟ και ΤΟΠΣΑ στην Περιφέρεια Κρήτης και του ρόλου του Δικτύου Αναπτυξιακών Συμπράξεων Κρήτης στην προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Στο Δίκτυο Αναπτυξιακών Συμπράξεων Κρήτης συμμετέχουν και οι 20 Α.Σ. ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ που ιδρύθηκαν και δραστηριοποιούνται στην Κρήτη. Πρόκειται για 11 ΤΟΠΣΑ ΚΑΙ 9 ΤΟΠΕΚΟ:

Αναπτυξιακές Συμπράξεις ΤΟΠΣΑ: ΔΡΟΜΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Π.Ε. Ηρακλείου), ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ (Π.Ε. Ηρακλείου), ΠΡΟΟΔΟΣ(Π.Ε. Ηρακλείου), ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (Π.Ε. Λασιθίου), ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ (Π.Ε. Λασιθίου), ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (Π.Ε. Λασιθίου), ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (Π.Ε. Ρεθύμνου), ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ (Π.Ε. Ρεθύμνου), ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ (Π.Ε. Ρεθύμνου), ΚΥΔΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ (Π.Ε. Χανίων), ΧΑΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ (Π.Ε. Χανίων)

Αναπτυξιακές Συμπράξεις ΤΟΠΕΚΟ: ΚΥΔΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Π.Ε. Χανίων), ΧΑΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Π.Ε. Χανίων), ΔΙΑΥΛΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Π.Ε. Ηρακλείου), ΔΡΟΜΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (Π.Ε. Ηρακλείου), ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ (Π.Ε. Ηρακλείου), ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Π.Ε. Ρεθύμνου), ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (Π.Ε. Ρεθύμνου), ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Π.Ε. Λασιθίου), Ο ΤΡΟΧΟΣ (Π.Ε. Λασιθίου)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να εγγραφείτε στο συνέδριο συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.topsa.akomm.gr/synedrio/

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με κυρία Σοφία Τσεντελιέρου (τηλέφωνο: 2810 792207) ή την κυρία Ελευθερία Μυκωνιάτη (τηλέφωνο: 2810 753325). Το email του Δικτύου Αναπτυξιακών Συμπράξεων Κρήτης είναι: diktyo.as.kritis@gmail.com

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

http://diktyoaskritis.blogspot.gr/
https://www.facebook.com/diktyo.as.kritis?ref=hl
https://www.facebook.com/events/1490135141249783/

Για το Δίκτυο Αναπτυξιακών Συμπράξεων Κρήτης
Νίκος Πετράκης
Πρόεδρος ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ