Κως Ενταξη στην Αγορα Εργασιας ΑμεΑ


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Κω σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Θεραπαινίς», το Σύλλογο Γονέων & Φίλων Παιδιών με Αναπηρίες και τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου της Κω ξεκινά ένα πρωτοποριακό προγράμματα στήριξης και ένταξης στην αγορά εργασίας συμπατριωτών μας με κινητικά και άλλα προβλήματα.

Το πρόγραμμα αφορά στην ανάπτυξη μίας σειράς εξειδικευμένων δράσεων υποστήριξης ατόμων των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού που έχουν ανάγκη εργασίας και αποκλείονται εξ αιτίας των ειδικών συνθηκών της υγείας τους ή της οικογενειακής τους κατάστασης.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κω, Γιώργος Θεοφιλίδης μαζί με το μέλος του συμβουλίου και υπεύθυνη του τομέα νομικής υποστήριξης των δράσεων κοινωνικής οικονομίας, Διονυσία Τελλή σε συνεργασία με τα στελέχη της Κοιν.Σ.Επ. «Θεραπαινίς» προωθούν άμεσα, προς ψήφιση, στα αρμόδια Συλλογικά Όργανα ένα πρόγραμμα βασισμένο στην αλληλεγγύη και την ανάγκη διαρκούς στήριξης της κοινωνικής συνοχής επενδύοντας στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια που αναδεικνύεται μέσα από την συμμετοχή στον εργασιακό βίο.

Όπως είναι γνωστό πρόσφατα εντάχθηκε στο Μητρώο Κοινωνικών Επιχειρήσεων του Υπουργείου Εργασίας και η Κοιν.Σ.Επ. «Θεραπαινίς» η οποία απαρτίζεται από μέλη εξειδικευμένα στην παροχή υπηρεσιών υγείας και προσαρμογής στο κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον.

Παράλληλα, υπό την ευθύνη του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρίες και ειδικότερα των Προέδρων, Σταματίας Κανταρζή και Θεοδώρας Μπαλαλή σε συνεργασία με τα στελέχη της Κοιν.Σ.Επ. «Θεραπαινίς» ξεκίνησε η καταγραφή των συμπατριωτών μας που έχουν τη δυνατότητα εργασίας και αποκλείονται από αυτήν εξ αιτίας της γενικότερης αδιαφορίας, εντείνοντας τις προσπάθειες τους ώστε το πρόγραμμα να είναι φιλικό και να το αγκαλιάσουν οι συμπατριώτες μας επιχειρηματίες.

Άμεσα, το πρόγραμμα όπως σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου της Κω εισάγεται προς ψήφιση στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κω ώστε σύντομα να εγκριθεί και η προγραμματική σύμβαση του Δήμου και της Κοινωνικής επιχείρησης από την Εκτελεστική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις τους ο Γιώργος Θεοφιλίδης και η Διονυσία Τελλή εξέφρασαν προς τον Δήμαρχο την ικανοποίηση τους για την άμεση προώθηση της πρότασης του Συμβουλίου της Πόλης της Κω επισημαίνοντας ότι το έργο της ένταξης στην αγορά εργασίας ατόμων με ειδικά προβλήματα και ικανότητες αφορά μία πτυχή της κοινωνίας μας που δυστυχώς παραμένει απροσπέλαστη ενώ υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης των δομών στήριξης αυτών των ομάδων του πληθυσμού που επί πλέον υποστηρίζονται από εξειδικευμένα προγράμματα του Κοινωνικού Ταμείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπουργείου Απασχόλησης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ