FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013, 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Ροδόπης (πρώην Νομαρχία), ο Σύλλογος Γεωπόνων Ροδόπης συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ημερίδα με θέματα: «Οι προοπτικές καλλιέργειας των αρωματικών φαρμακευτικών φυτών στην περιοχή μας και Αγροτική Επιχειρηματικότητα και με την μορφή των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων».

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Ροδόπης με πρόταση της κας Βάσως Μαχαίρα, αξιοποίησε την προσφορά του κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη (Δημοσιογράφος, συνεργάτης ΑΓΡΟΡΑΜΑ), της Δρ Ελένη Μαλούπα (Προϊσταμένη Φυτικής Παραγωγής Βορείου Ελλάδος στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) και της Ένωσης Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδος-ΕΑΦΦΕ (κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και κ. Κώστας Παπάζογλου) για να οργανώσει ημερίδα αναγνωρίζοντας τη σημασία των αρωματικών φαρμακευτικών φυτών, το ότι έχουμε στα χέρια μας έναν ανεκτίμητο αρωματικό και φαρμακευτικό θησαυρό και το ότι ο τόπος μας έχει παράδοση στην καλλιέργειά τους, ενώ εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αποτελέσει ενδιαφέρουσα επιχειρηματική πρόταση.

Η προσπάθεια του Γεωπονικού Συλλόγου Ροδόπης στοχεύει στην τεκμηριωμένη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων δεδομένου ότι η χώρα μας και η περιοχή μας είναι ένας ιδανικός τόπος για την καλλιέργεια των ενδημικών-αυτόχθονων αρωματικών & φαρμακευτικών φυτών.

Η Ελλάδα έχει το παγκόσμιο συγκριτικό πλεονέκτημα και είναι τρίτη σε βιοποικιλότητα σε όλο τον πλανήτη, διαθέτοντας περίπου 1600 ενδημικά-αυτόχθονα φυτά, σε σύγκριση με την γειτονική Βουλγαρία που έχει μόνο περίπου 125, την Αλβανία που έχει περίπου 24 και την Γερμανία που έχει 15. Άλλωστε ο Αίμος είναι η μόνη γήινη περιοχή που σε διάστημα εκατομμυρίων ετών παρέμεινε μονίμως πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Και αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα μπορεί να γίνει και εμπορικό-οικονομικό πλεονέκτημα για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και της Ελλάδος.

Οι κάτοικοι της υπαίθρου συνθέτουν την μοναδική οργανική αγροτική κοινωνία, και η κοινωνία εξυπηρετείται καλύτερα με συστήματα της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, όπως είναι οι συνεταιρισμοί-συνεργατισμοί και μετά τον νόμο 4019/2011 και οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις-ΚοινΣΕπ.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) είναι η επιχείρηση εκείνη, η οποία διοικείται ισότιμα από τα μέλη της και η λειτουργία της βασίζεται στην επιδίωξη συλλογικού οφέλους, ενώ το κέρδος της προκύπτει από δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοινωνικό συμφέρον, προσφέρουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να εργάζονται μαζί και να συστήνουν βιώσιμες επιχειρήσεις, που δημιουργούν θέσεις εργασίας και προάγουν την ευημερία της κοινωνίας. Μόνη η συμμετοχή ενός φυσικού προσώπου με την ιδιότητα μέλους σε Κοιν.Σ.Επ., δεν του προσδίδει εμπορική ιδιότητα και δεν δημιουργεί ασφαλιστικές ή φορολογικές υποχρεώσεις.

Τα κέρδη της Κοιν.Σ.Επ. δεν διανέμονται στα μέλη της, εκτός αν τα μέλη αυτά είναι και εργαζόμενοι σε αυτή. Τα κέρδη διανέμονται ετησίως, ως ακολούθως: 5% για αποθεματικό, έως 35% μπορεί να διανέμεται στους εργαζομένους ως κίνητρο παραγωγικότητας και το υπόλοιπο (τουλάχιστον 60%) διατίθεται για τις δραστηριότητες της επιχείρησης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το ΑγρΟραμα και η ΕΑΦΦΕ θα παρουσιάσουν τα ίδια θέματα και στην Αθήνα (Hilton) την Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 (16.00), ενώ ήδη προετοιμάζεται εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014, μέσα στην Agrotica.

Πληρ. 6974336775, 6998282382, 6972777552, 6936106204.

http://www.agronews.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
?

?

DownLoad Android App

?
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Προσοχή – ΔΕΝ έχουμε καμία οργανική σχέση με το Υπουργείο Εργασίας

images

Monthly Stats 2012 - 2017