FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 4χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 50 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Ένα ενδιαφέρον συνέδριο, για τον θεσμό της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, που ως “επιχειρηματικό εργαλείο” μπορεί να συνεισφέρει πολλαπλά στην τοπική ανάπτυξη, στην αντιμετώπιση της ανεργίας και των κοινωνικών αναγκών της, διοργάνωσε χθες ο Δήμος Λάρισας και ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΔΗΜΗΤΡΑ”.

Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, που ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε το απόγευμα, στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου ΟΥΗΛ, ειδικοί εμπειρογνώμονες στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης, λήπτες αποφάσεων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, άνεργοι και ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, επιχειρηματίες, επενδυτές και κοινωνικοί επιχειρηματίες αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης, με κεντρική θεματολογία τις τάσεις, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις για την ανάπτυξη βιώσιμων κοινωνικών επιχειρήσεων σε μια ευρεία γκάμα τομέων οικονομικής δραστηριότητας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Cincopa WordPress plugin

photos by myvolos.net

Επί της ουσίας το συνέδριο αποσκοπούσε και πέτυχε, να εφοδιάσει στους συμμετέχοντες με γνώσεις που τους επιτρέπουν να κατανοήσουν την έννοια και τις πτυχές της πολυδιάστατης κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο σύγχρονο οικονομικό – κοινωνικό περιβάλλον, να αναδείξει τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες απασχόλησης κατά την οικονομική κρίση, να παρουσιάσει καινοτόμα επιχειρηματικά εργαλεία για τη δημιουργία και την ανάπτυξη βιώσιμων κοινωνικών επιχειρήσεων σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα, τις εμπειρίες και τις πρακτικές Κοινωνικών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και τις προκλήσεις για την ενδυνάμωση των τοπικών στρατηγικών ανάπτυξης μέσω θεσμικών, επιχειρησιακών και χρηματοδοτικών εργαλείων.

Η διοργάνωση του συνεδρίου που συνέπεσε με τη ραγδαία οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση στη χώρα μας, την υψηλή ανεργία που καθιστά ολοένα και πιο δύσκολη την κοινωνική ένταξη και επανένταξη, τη μείωση των εισοδημάτων και τον κοινωνικό αποκλεισμό και στο φόβο απέναντι στην επιχειρηματικότητα εξαιτίας της αύξησης του κόστους για την ανάληψη επιχειρηματικού ρίσκου, έδωσε την ευκαιρία στις ήδη υπάρχουσες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις της Θεσσαλίας να προβάλουν το έργο και τη δράση τους, το κίνητρο σε νέους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους βάση του κοινωνικού επιχειρησιακού μοντέλου, πρόβαλε την αξία της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και πρόσθεσε ένα ακόμη λιθαράκι στη δικτύωση και τις συνέργειες των υφιστάμενων κοινωνικών επιχειρήσεων.

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΟΥΛΗΣ

” Οι επιχειρήσεις της κοινωνικής οικονομίας έχουν μεγάλη ικανότητα δημιουργίας θέσεων εργασίας και διατήρησης της απασχόλησης κατά τη διάρκεια περιόδων οικονομικής κρίσης όπως αυτή που βιώνουμε” επισήμανε στον χαιρετισμό του ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης “Δίκτυο Γίνε Παραγωγός” κ. Νίκος Πιτσούλης για να προσθέσει πως “κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχουν σημειωθεί σημαντικές βελτιώσεις στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας, όσον αφορά την πολιτική και νομική αναγνώριση, τόσο σε επίπεδο ΕΕ όσο και σε εθνικό επίπεδο”.

“Σήμερα καλούμαστε να ενισχύσουμε το προφίλ της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, να υπογραμμίσουμε το οικονομικό και κοινωνικό δυναμικό της ως λύση στην τρέχουσα οικονομική και κοινωνική κρίση” τόνισε για να κλείσει απευθύνοντας πρόσκληση συνεργασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, παράγοντες, ανέργους, επιχειρήσεις, δημοτικές αρχές και τον δημόσιο τομέα να συνεργαστούν για την επίτευξη αυτού του στόχου”

Ο ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Στη σημασία του θεσμού και στην υποστήριξη που τυγχάνει από την Περιφέρεια, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “η Περιφέρεια υποστηρίζοντας τη συνεργασία, συνέργεια και αποτελεσματικότητα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε συνδυασμό με την κοινωνική στήριξη ευελπιστεί το συνέδριο να προβάλει τον κοινωνικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Οικονομίας και να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την κοινωνική αξία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας ιδιαίτερα για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και στην ενεργοποίηση όλων των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που εμπλέκονται στην ανάπτυξη του θεσμού της κοινωνικής επιχειρηματικότητας”.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΛΤΗΣ

Χαιρετίζοντας τις εργασίας του συνεδρίου, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Γιώργος Σούλτης, έκανε αναδρομή στην επαγγελματική κατάρτιση, στη στόχευση και την αποτελεσματικότητά της, επισήμανε τις αγκυλώσεις και τις στρεβλώσεις που πρέπει να υπερβεί η κοινωνική επιχειρηματικότητα για να αντιμετωπίσει την ανεργία και δεσμεύτηκε πως ο Δήμος Λαρισαίων θα είναι αρωγός και συνεργάτης στο “κοινωνικό επιχειρείν”.

Ο Β.ΒΙΣΒΙΚΗΣ

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης του Δήμου Κιλελέρ κ. Βάϊος Βισβίκης, αναφερόμενος στο έργο “παραγωγή και προώθηση γεωργικών προϊόντων -Γίνε παραγωγός” και του συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης καλλιεργειών, όπου δραστηριοποιούνται 80 άνεργοι των Δήμων Λαρισαίων και Κιλελέρ.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Μεταξύ των εισηγήσεων του συνεδρίου, στη διάρκεια του οποίου επισημάνθηκε και ο ρόλος της εκπαίδευσης μέσω των προγραμμάτων ΤΟΠΕΚΟ ως μέσο γεφύρωσης του χάσματος ανάμεσα στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και την απασχόληση, ενδιαφέρον είχαν:

* Του κ. Δημ. Φεγγίτη, υπεύθυνου Γραφείου Θεσσαλίας της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα ως εργαλείο για την τοπική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών και της ανεργίας.

* Της κ. Ολίβιας Κυριακίδου, επίκουρης καθηγήτριας στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη συνεργασιών, αναφέροντας παραδείγματα καλών πρακτικών.

* Του δημοσιογράφου Δημ Μιχαηλίδη, για τη συνεργασία κοινωνικών επιχειρήσεων και την δικτύωση ως ένα σημαντικό παράγοντα επιτυχίας στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

* Της κ. Ματίνας Κανάκη, μέλους της πρώτης Διαδικτυακής Πύλης /πλατφόρμας διαλόγου για τις κοινωνικές επιχειρήσεις και αντίκλητο της πανελλήνιας ένωσης των Κοιν.Σ.Επ. για τον ρόλο του Ιδιωτικού Τομέα – Σύμμαχοι και όχι ανταγωνιστές: Καλές πρακτικές και Συνεργατικά Δίκτυα Κοινωνικού Επιχειρείν.

* Της κ. Δώρα Ντούλια, συμβούλου και εκπαιδεύτριας Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, Μικροπιστώσεων και Ισότητας Ευκαιριών για τη χρηματοδότηση των κοινωνικών επιχειρήσεων: Οι μικροπιστώσεις και η αναγκαιότητα υιοθέτηση τους στην Ελλάδα.

* Της κ. Χρυσαυγής Σέγγη, υπεύθυνης του Τμήματος Σχεδιασμού και Μελετών Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΕ για τα νέα χρηματοοικονομικά και χρηματοδοτικά εργαλεία για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις (Δίκτυο SES Net).

Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον είχαν και οι παρουσιάσεις πετυχημένων δραστηριοτήτων Κοινωνικών Επιχειρήσεων, όπως: ΙΣΤΟΣ (Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας), ΕΛΠΙ-ΖΩ (Ναυαγοσωστικές Υπηρεσίες), ΠΡΑΞΙΣ (Υπηρεσίες Κοινωνικης Μέριμνας), ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ (Κοινωνική Φροντίδα – Λογοθεραπεία), EQUUS EQUAL (Θεραπευτική Ιππασία), MUSIC VIEW (Οργάνωση Εκδηλώσεων), ΡΟΜΒΟΣ (Συντήρηση και Επισκευή Ιστορικών Κτιρίων), WISEDOG (Υπηρεσίες Πληροφορικής και Εφαρμοσμένων Τεχνών), MYVOLOS.NET (Διαδικτυακή Προώθηση Διαφημίσεων), ΤΕΧΝΗΣ ΔΡΩΜΕΝΑ ΑΡΓΩ (Προώθηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς), ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ (Παραγωγή και προώθηση γεωργικών προϊόντων), ΑΝΑΚΥΚΛΩ-ΖΩ (Απασχόληση ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην ανακύκλωση), ΤΟ ΣΤΑΧΥ (Αξιοποίηση Τοπικών Πόρων), ΡΟΔΑ (Πολιτιστικό Εργαστήρι), ΓΗ ΘΕΣΣΑΛΙΣ (Διάθεση -Εμπορία οπωρ/κών και αρωματικών φυτών), ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ (Υδραυλικές Εγκαταστάσεις), ΗΛΑΚΑΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Τυποποίηση – Μεταποίηση Αγροτικών προϊόντων), ΑΝΟΔΟΣ (Παραδοσιακά προϊόντα – Περιβάλλον) και ΚΗΠΟ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ (Διαχείριση Πρασίνου).

Να σημειώσουμε τέλος πως το συνέδριο είχε την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γραφείο Ενημέρωσης στην Ελλάδα στο πλαίσιο των Τοπικών Ολοκληρωμένων προγραμμάτων για ευάλωτες Κοινωνικά ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ) «Γίνε Παραγωγός» και «Ανακυκλω-ΖΩ».

http://www.eleftheria.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Διαβάστε την Διαδικασία ένταξης των ΚοινΣΕπ του ν 4019/2011 στο νέο Μητρώο

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

------------------------------------------------------------------------------------------

images

Monthly Stats 2012 - 2017