Ο Σ. Κουπίδης πρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία των Κοι.Σ.Π.Ε.


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Κοι.Σ.Π.Ε. (ΠΟ.Κοι.Σ.Π.Ε.), αποτελεί το δευτεροβάθμιο επίπεδο οργάνωσης και εκπροσώπησης των είκοσι τριών Κοι.Σ.Π.Ε. σε εθνικό επίπεδο. Σκοπός της ΠΟ.Κοι.Σ.Π.Ε. είναι η εδραίωση του θεσμού των Κοι.Σ.Π.Ε., η προώθησή του θεσμού της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και  η υποστήριξη των ατόμων από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες για την εξεύρεση λύσεων στον τομέα της επαγγελματικής ένταξης και αποκατάστασης.
images
Οι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) είναι μονάδες ψυχικής υγείας και στο πλαίσιο λειτουργίας τους, αναπτύσσουν προγράμματα και δραστηριότητες που αποβλέπουν στην κοινωνικό-οικονομική ενσωμάτωση και επαγγελματική ένταξη των ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα συμβάλλοντας στην θεραπεία τους και στην κατά την δυνατόν οικονομική τους αυτάρκεια.
Οι Κοι.Σ.Π.Ε. είναι Ν.Π.Ι.Δ. κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ανήξουν αυτοδίκαια στις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) Ένταξης σύμφωνα με το Ν.4019/2011. Σύμφωνα με το Ν. 2716/1999 αποτελούν μονάδες ψυχικής υγείας με εμπορική ιδιότητα. Μπορούν να είναι ταυτόχρονα παραγωγικές, εμπορικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές μονάδες και να αναπτύσσουν οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα (π.χ. εμπορική, παροχής υπηρεσιών, κοινωνικής ανάπτυξης κ.λπ.). Επίσης μπορούν να συνεργάζονται μέσω κοινοπραξιών ή προγραμματικών συμβάσεων με άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, εταιρίες ή άλλες ενώσεις που έχουν ως αντικείμενο την ανάπτυξη ποικίλων δραστηριοτήτων.
Την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Π.Ο.Κοι.Σ.Π.Ε. στα γραφεία της, στην οδό Μακεδονίας 8 στην Αθήνα. Μετά την εκλογή των νέων μελών στα όργανα διοίκησης ακολούθησε η συγκρότηση σε σώμα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου η οποία έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Κουπίδης Σωτήριος
Αντιπρόεδρος: Τοβή Αναστασία
Γραμματέας: Νικολάου Πελαγία
Ταμίας: Παπαβλασσόπουλος Αθανάσιος
Μέλος: Φραγκούλη Αθηνά
Μέλος: Γκουτίδης Χρήστος
Μέλος: Δέλιος Αλέξανδρος
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Κοι.Σ.Π.Ε. στην πρώτη του συνεδρίαση του και αφού ευχαρίστησε το απερχόμενο συμβούλιο δεσμεύτηκε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση των Κοι.Σ.Π.Ε. την τήρηση και εφαρμογή των καταστατικών αρχών της ομοσπονδίας καθώς και για την προώθηση των θεμάτων της κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.