Παραχώρηση Ιστορικού κτιρίου από τον ΟΣΕ στην ΚοινΣΕπΔ2020


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 600 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Δελτίο Τύπου Διδυμότειχο, 16 Φεβρουαρίου 2015

Στην έδρα της ΓΑΙΑ ΟΣΕ στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 υπογράφηκε μεταξύ του Προέδρου της Δ2020 κ. Κώστα Γκουρλουμένου και του Προέδρου της ΓΑΙΑ ΟΣΕ κ. Αθανάσιου Σχίζα, η παραχώρηση για 29 έτη ενός Ιστορικού κτιρίου του ΟΣΕ στον “Γαλλικό Σταθμό” του Πυθίου, εμβαδού 200τ.μ. καθώς και του περιβάλλοντα χώρου 1200τ.μ. από την ΓΑΙΑ ΟΣΕ στην Δ2020.

Κατά την τελετή της υπογραφής των συμβολαίων παρευρέθηκε και ο νέος Βουλευτής Έβρου (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Δημήτρης Ρίζος, στηρίζοντας με την παρουσία του την νέα αναπτυξιακή και κοινωνική προσπάθεια της Δ2020. Είναι σε όλους γνωστό ότι το Πύθιο, πέραν της τεράστιας Βυζαντινής του Ιστορίας, στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου ήταν ένας από τους σημαντικούς σταθμούς της διάσημης γραμμής του Οριάντ Εξπρές, Παρίσι – Κωνσταντινούπολη.

Ήταν επίσης έως πρόσφατα και η σιδηροδρομική πύλη της Ευρώπης στην Ανατολή. Σε αυτήν την μεγάλη παράδοση στηρίζεται η Δ2020 και παραλαμβάνει από την ΓΑΙΑ ΟΣΕ αυτό το Ιστορικό κτίριο με στόχο όχι μόνο να το διασώσει αλλά και να του δώσει ζωή, μετατρέποντάς το τα επόμενα χρόνια, σε έναν όμορφο ξενώνα, με σεβασμό τόσο στην φυσιογνωμία και την αρχιτεκτονική του κτιρίου όσο και στην εποχή κατά την οποία κατασκευάστηκε, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας εμπράκτως στην τοπική ανάπτυξη.

Για τον σκοπό αυτό η Δ2020 έχει ήδη ορίσει ως τεχνοοικονομικό σύμβουλο την ΔΟΜΗ ΚΟΙΝΕΠ, ώστε να εξευρεθούν όσο το δυνατό συντομότερα τα χρηματοδοτικά εκείνα εργαλεία που θα επιτρέψουν το επόμενο χρονικό διάστημα την υλοποίηση της μεγάλης αυτής ανάπλασης. Επίσης προετοιμάζει συμφωνία με την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου του Lodz (Πολωνία) ώστε στα πλαίσια προγράμματος Internship (Erasmus +), Πολωνοί φοιτητές αρχιτεκτονικής τοπίου να εκπονήσουν μελέτες για την αναβάθμιση και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Ιστορικού αυτού τόπου. Βασιζόμενοι στο πλούσιο παρελθόν μας, οραματιζόμαστε ένα ακόμη πιο λαμπρό μέλλον.

Δ2020 Η Κοινωνία συναντά την Καινοτομία