Παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου τεχνικής βοήθειας “Ανάπτυξη της Κ.Αλ.Ο. στην Ελλάδα”


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου τεχνικής βοήθειας
“Ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα”
Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 | 10:00-19:30
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι

Με χαρά σας καλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνεται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το British Council και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου  Τεχνικής Βοήθειας “Ανάπτυξη της  Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα”, το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσα από την Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει θεματικές παρουσιάσεις, να συμμετάσχει σε πρακτικά εργαστήρια, καθώς και να ανταλλάξει απόψεις και να αναζητήσει συνέργειες και καινούργιες συνεργασίες.

Σε επισύναψη θα δείτε το Αναλυτικό Πρόγραμμα Παρουσιάσεων & Εργαστηρίων. Η πρόσβαση στην εκδήλωση είναι δωρεάν για όλους.

Παρουσιάσεις

Οι παρουσιάσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών που αφορούν πρωτοβουλίες χάραξης πολιτικής και στήριξης του οικοσυστήματος  της ΚΑΛΟ,  , που υποστηρίχθηκαν στο πλαίσιο του έργου.

Αναλυτικά, αφορούν στις εξής θεματικές:

  • Αποτύπωση του οικοσυστήματος της ΚΑΛΟ και προτάσεις για την ανάπτυξή του
  • Σκοπιμότητα και δυνατότητες εναρμόνισης της Συνεταιριστικής Νομοθεσίας
  • Αναγκαίες παρεμβάσεις για την Εξαγορά Επιχειρήσεων από τους Εργαζομένους στο πλαίσιο της ΚΑΛΟ
  • Εκπαίδευση και Κατάρτιση για την ΚΑΛΟ
  • Προώθηση και ανάπτυξη υποστηρικτικών υπηρεσιών για την ΚΑΛΟ
  • Προώθηση της ΚΑΛΟ στο ευρύ κοινό

Επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση με εγγραφή εδώ.

Εργαστήρια

Ηλεκτρονικό Μητρώο Φορέων ΚΑΛΟ 

Ώρες έναρξης 14:30 & 17:00

Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται τόσο στους εγγεγραμμένους στο μητρώο φορείς ΚΑΛΟ όσο και σε αυτούς που ενδιαφέρονται να εγγραφούν πρώτη φορά. Το περιεχόμενό του εστιάζει στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μητρώου Φορέων ΚΑΛΟ και τις λειτουργίες της.

Εργαλείο Αποτύπωσης Κοινωνικού Αντικτύπου 

Ώρες έναρξης 15:15 & 17:45

Το εργαστήριο στοχεύει να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στη διαδικασία μέτρησης και διαχείρισης του κοινωνικού αντικτύπου μέσα από τις αρχές της κοινωνικής αξίας. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη διαδικτυακή εφαρμογή που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του έργου για το σκοπό αυτό.

Διάλογος φορέων Εκπαίδευσης & Κατάρτισης για την ΚΑΛΟ

Ώρα έναρξης 17:00

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις με αντικείμενο τη συζήτηση για Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην ΚΑΛΟ. Φορείς που προσφέρουν τυπική και μη τυπική εκπαίδευση παρουσίασαν τη δουλειά τους και συζήτησαν καλά παραδείγματα. Το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει στόχο να ενώσει αυτούς τους φορείς ώστε να συζητήσουν τις μεταξύ τους συνέργειες για την αποτελεσματικότερη υποστήριξη της ΚΑΛΟ.

World Cafe 

Ώρα έναρξης 17:00

Το World Cafe είναι ένας χώρος στον οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία και το χρόνο να συζητήσουν σε μικρότερες ομάδες και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις ενότητες που παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν κατά την εκδήλωση. Στο πλαίσιο αυτό,  θα παρέχεται η  δυνατότητα να αναπτυχθούν ι ιδέες και κοινές πρωτοβουλίες, μέσα από τις οποίες θα δημιουργήσει συνέργειες και συλλογική γνώση.

Τα εργαστήρια Εργαλείο Αποτύπωσης Κοινωνικού Αντικτύπου & Ηλεκτρονικό Μητρώο Φορέων ΚΑΛΟ έχουν περιορισμένο αριθμό θέσεων και απαιτούν εγγραφή εδώ. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Στις 18:30 σας περιμένουμε έξω από το χώρο των Δεξαμενών Καθαρισμού όπου θα σερβίρεται ποτό.