Ποσό 27 εκ. ευρώ για την Αλληλέγγυα Οικονομία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Λίγο πριν την έναρξη υλοποίησης του είναι το πρόγραμμα για τους υφιστάμενους φορείς Κοινωνικής κι Αλληλέγγυας Οικονομίας σύμφωνα με τον κο Ευάγγελο Νικολαϊδη, ειδικό Γραμματέα Κοινωνικής κι Αλληλέγγυας Οικονομίας (του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

«Είμαστε στην τελευταία φάση ολοκλήρωσης των διαδικασιών, οπότε αρκετά σύντομα επιτέλους αυτό το πρόγραμμα θα αρχίσει να τρέχει» δήλωσε από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «Ευκαιρίες, Εργαλεία και Προκλήσεις των κοινωνικών επιχειρήσεων». Όπως εξήγησε πρόκειται για το πρόγραμμα, που αφορά στους υφιστάμενους φορείς Κοινωνικής κι Αλληλέγγυας Οικονομίας σε πανελλαδική κλίμακα, προϋπολογισμού 27 εκ. ευρώ. Μετά θα ακολουθήσει το δεύτερο πρόγραμμα, το αποκεντρωμένο, το οποίο θα υλοποιήσουν οι Περιφέρειες, ύψους 80 εκ. ευρώ, το οποίο θα αρχίσει να τρέχει τους πρώτους μήνες του 2019.

13 Κέντρα Στήριξης σχεδόν σε όλες τις Περιφέρειες

«Οι ΚΟΙΝΣΕΠ θα πρέπει να ετοιμάζονται να κάνουν πολύ καλά τεκμηριωμένες αιτήσεις, ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν αυτούς τους πόρους οι οποίοι είναι πάρα πολύ σημαντικοί και θα τους δώσει μια ώθηση στην δουλειά τους» προέτρεψε ο κος Νικολαϊδης. Αναφερόμενος δε στα Κέντρα Στήριξης αποκάλυψε ότι βρίσκονται ήδη στη φάση της αξιολόγησης των ενστάσεων, καθώς έχουν εγκριθεί ήδη 13 Κέντρα Στήριξης σχεδόν σε όλες τις Περιφέρειες. «Είμαστε στην αξιολόγηση των ενστάσεων η οποία ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες, θα ακολουθήσει ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κι αν δούμε ότι δεν υπάρχει ικανοποιητική κάλυψη, θα προχωρήσουμε σε ένα δεύτερο κύκλο, μια δεύτερη πρόσκληση, όπου θα έχουν την ευκαιρία κι άλλοι να δοκιμάσουν με πιο τεκμηριωμένες προτάσεις.» τόνισε ο ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής κι Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Τέλος, αναφερόμενος στην ίδρυση Χρηματοπιστωτικού Οργανισμού για την ίδρυση των ΚΟΙΝΣΕΠ αποκάλυψε πως βρίσκονται ήδη σε διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανέφερε μάλιστα πως «Υπάρχει μια μελέτη, η οποία θα ολοκληρωθεί Φεβρουάριο – Μάρτιο και αναλόγως με τα αποτελέσματα που θα μας δώσουν, θα προχωρήσουμε».