FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 4χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 50 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Πραγματοποιήθηκε χθες, 27-5-15, με ιδιαίτερη επιτυχία στον χώρο Πολιτικής και Πολιτισμού του περιοδικού «Άρδην», Ξενοφώντος 4, η εσπερίδα–σεμινάριο με θέμα: «Το παρόν και το μέλλον της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα», με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου -εκπαιδευτικού και ενημερωτικού εγχειριδίου- της Θεοδώρας Ντούλια: Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα – Μια δυναμική προοπτική ενάντια στην οικονομική κρίση.

Το βιβλίο παρουσίασαν οι:

  • Μωϋσίδης Αντώνης, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.ΕΠ.Ε
  • Κανάκη Ματίνα, Εκπρόσωπος της Ενημερωτικής πύλης koinsep.org, πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. «Εκάτη»
  • Δρ.Κρημνιανιώτης Νίκος, Δ/νων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Σ) «Εύξηνη Πόλη»
  • Ντούλια Θεοδώρα, Συγγραφέας του βιβλίου, οικονομολόγος και εμπειρογνώμων Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

Παρέμβαση έγινε από τον κ. Αγγελο Φίσκιλη (υπεύθυνο της ενημερωτικής πύλης Koinsep.org και συντονιστή του Δικτύου 135 Κοινωνικών επιχειρήσεων, σχετικά με πανελλαδική έρευνα για τις Κοιν.Σ.Επ.

Την παρουσίαση συντόνισε ο Νίκος Ντάσιος, Μηχανικός, στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συνεργάτης του περιοδικού «Άρδην»

ntoulia

Στην εκδήλωση έκανε χαιρετισμό η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Λούκα Κατσέλη, η οποία και εξήγγειλε την διάθεση/ πρόθεση για:

  • δημιουργία του Ταμείου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας για στήριξη των Κοινωνικών Επιχειρήσεων και
  • την ανάπτυξη των Μικροπιστώσεων στην Ελλάδα (για διάθεση μικροπιστώσεων σε μικρές Επιχειρήσεις), θέμα το οποίο αναφέρεται με προτάσεις και στο βιβλίο .

Παρέμβαση έγινε επίσης και από την Εφημερίδα των Συντακτών (χορηγός επικοινωνίας).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, άνεργοι, περί τις 30 Κοινωνικές Συνεταιριστικές επιχειρήσεις, στελέχη από τον ΟΑΕΔ, Διαχειριστικές Αρχές, στελέχη της «Κοινωνικής Συμφωνίας», της Τ.Α, των Οικολόγων, δραστηριοποιούμενοι σε Αλληλέγγυους Φορείς, στελέχη και managers KEK, επιστήμονες στον χώρο της Κοινωνικής Οικονομίας, της Δια Βίου Μάθησης και της Απασχόλησης και πολίτες –θιασώτες του εν λόγω τομέα.

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις δυνατότητες του τομέα της Κοινωνικής οικονομίας, στις δυνατότητες, στις προοπτικές, σε καλές πρακτικές υφιστάμενων κοινωνικών Επιχειρήσεων, στα οφέλη, στις δυσκολίες και στα βήματα δημιουργίας αυτών.

Αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος, κατατέθηκαν προτάσεις από ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., συγκεντρώθηκαν υπογραφές για την δημιουργία Ομοσπονδίας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., και αποφασίστηκε η δημιουργία Διαρκούς FORUM με Συντονιστική Επιτροπή Προώθησης της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας από εκπροσώπους φορέων και υπάρχοντες και εν δυνάμει κοινωνικούς επιχειρηματίες για πληροφόρηση και κινητοποίηση του πληθυσμού προς την κατεύθυνση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και για διεκδίκηση ζητημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Πολιτεία, σχετικά με την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΝΤΟΥΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΣ.

Το βιβλίο έχει τίτλο Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και υπότιτλο Μια δυναμική προοπτική ενάντια στην οικονομική κρίση και εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Οσελότος» και τέθηκε σε κυκλοφορία τον Απρίλιο του 2015.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

book_ntoulia_theodoraΑποτελεί μια απόπειρα προσέγγισης του θέματος της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας -που σήμερα αποτελεί ανάγκη των καιρών- καθώς και των δυνατοτήτων του τομέα αυτού.

Περιλαμβάνει θεωρητική ανάλυση, ασκήσεις και πληροφορίες για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, την Κοινωνία των Πολιτών και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα (υφιστάμενο Νομοθετικό πλαίσιο όλων των μορφών κοινωνικών επιχειρήσεων, χαρτογράφηση της υφιστάμενης κατάστασης και καλά παραδείγματα στην Ελλάδα, την κατάσταση στην Ευρώπη, οδηγίες πρακτικής εφαρμογής για την δημιουργία κ.ε.), τις Εναλλακτικές πιστώσεις και τις Μικροπιστώσεις, την Γυναικεία Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και τις Αλληλέγγυες δραστηριότητες του τομέα αυτού στην Ελλάδα.

Στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, επαγγελματική και κοινωνική δραστηριοποίηση και δικτύωση στον Τρίτο τομέα της Οικονομίας, με απώτερο στόχο τον εξανθρωπισμό της κοινωνίας και της οικονομίας, μέσα από ένα άλλο παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο ανάπτυξης.

Είναι ενημερωτικό αλλά και εκπαιδευτικό υλικό (για αυτο-εκπαίδευση ή δια ζώσης εκπαίδευση) και συμπεριλαμβάνει και cd με «Το εγχειρίδιο του Εκπαιδευτή» και το «Αναλυτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης» (για εφαρμογή σε εκπαιδευτικά προγράμματα Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας).

Απευθύνεται:

σε άνεργους – μελλοντικούς κοινωνικούς επιχειρηματίες και εκπαιδευόμενους στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
σε υπάρχοντες κοινωνικούς επιχειρηματίες
σε στελέχη Συλλογικών Φορέων της Αλληλέγγυας Οικονομίας
σε εκπαιδευτές
σε στελέχη εκπαιδευτικών κέντρων και οργανισμών υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
σε όσους ασχολούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον Τρίτο τομέα της οικονομίας
σε πολιτικούς και Managers Φορέων
σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τραπεζικών Ιδρυμάτων και Συλλόγων
στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό.

Παρουσιάσεις του βιβλίου έχουν ήδη γίνει στα Γιάννενα στις 20/4/ 2015, στην Πρέβεζα στις 22/4/2015, και στην Άρτα στις 27/4/15, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για παρουσιάσεις και σε και σε άλλες πόλεις.

Το βιβλίο θα πωλείται στην παρουσίαση με έκπτωση.

Διατίθεται από στις εκδόσεις «Οσελότος» http://www. ocelotos.gr και σε άλλα βιβλιοπωλεία, όπως ενδεικτικά: «Εκδόσεις των Συναδέλφων», «Πολιτεία», «Πρωτοπορία», «Ιανός», «Οσελότος Ιωάννινα», βιβλιοπωλείο Σπύρου Πρέβεζα, κ.ά..

Πληροφορίες:

Δώρα Ντούλια: 6944518786, Mail:dora.ntoulia@gmail.com

F/b: Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Theodora Ntoulia

Εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ: 2106431108, http://www. ocelotos.gr

Ενημερωτική πύλη Koinsep.org: http://www.Koinsep.org, Mail: info@koinsep.org

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ντούλια Θεοδώρα είναι οικονομολόγος, σύμβουλος, εμπειρογνώμων και εκπαιδεύτρια σε θέματα Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ισότητας (1989) και υπηρέτησε για 33 έτη στο Δημόσιο τομέα (Νομαρχία Ιωαννίνων, Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης -όπου για πάνω από 15 έτη υπήρξε σύμβουλος κοινωνικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας-).

Έχει πλούσιο συγγραφικό και μελετητικό έργο και συμμετοχή σε πολλά συνέδρια και ημερίδες.

Στον ιδιωτικό τομέα απασχολήθηκε για πάνω από 20 έτη ως εκπαιδεύτρια, μελετήτρια και υπεύθυνη σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα σχετικά με την Κοινωνική και Γυναικεία επιχειρηματικότητα, ενώ είναι μέλος και σε δύο Κοινωνικές Επιχειρήσεις.

Έχει μακράν εμπειρία και δράση σε συλλογικούς φορείς της Αλληλέγγυας Οικονομίας και της Κοινωνίας των Πολιτών.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

loading...

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 2017 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Subscribe to our mailing list

* indicates required


images

Monthly Stats 2012 - 2017