Προαναγγελια Συμπραξεων Οτα με ΚοινΣΕπ


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 630 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Νομοσχέδιο που θα προβλέπει τη σύναψη κοινωνικών συμπράξεων με επικεφαλής τους δήμους και σε συνεργασία με όλα τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ακόμη ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνει η θεσμοθέτηση του μηχανισμού και του τρόπου υλοποίησης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και διευκρίνισε ότι οι δήμοι θα έχουν βασικό ρόλο στον εντοπισμό και την ενημέρωση των δικαιούχων.

Ειδικά για τις κοινωνικές συμπράξεις που θα γίνονται με επικεφαλής τους δήμους κ. Κερκέρογλου σημείωσε ότι θα έχουν ως αποτέλεσμα τον ενιαίο σχεδιασμό των κοινωνικών δράσεων, την αύξηση του κοινωνικού ελέγχου και της κατανομής κοινωνικών κονδυλίων, ενώ οι αυτοδιοικητικοί φορείς θα καλούν τους φορείς που επιθυμούν να ενταχθούν στην κοινωνική σύμπραξη να υπογράψουν το σχετικό πρωτόκολλο.

http://www.otanews.gr