ΠΡΟΣΟΧΗ Διαγραφή ΚοινΣΕπ στην 3η μηδενική χρήση


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Με την παρούσα ΕΚΤΑΚΤΗ μας ανάρτηση θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την εφαρμογή της διάταξης που θέτει για πρώτη φορά ενεργή το Μητρώο Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και διαγράφει φορέα μετά από 3 χρήσεις χωρίς δραστηριότητα, επικαλούμενο το άρθρο

Άρθρο 11 Έλεγχος των Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και κυρώσεις https://koinsep.org/4430-2016/
8.Οι αδρανείς Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας διαγράφονται από το Μητρώο. Ως αδράνεια νοείται η έλλειψη οικονομικής δραστηριότητας του Φορέα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο (2) ετών.

Άρθρο 14 Διαγραφή των Φορέων (Κοιν.Σ.Επ., Συν.Εργ..) από το Μ.Κ.Ε https://bit.ly/3h5k00H
iii) Όταν παραμένουν αδρανείς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, δηλαδή δεν εμφανίζουν οικονομική δραστηριότητα σε δυο συνεχείς οικονομικές χρήσεις. Ως οικονομική δραστηριότητα, για τις Κοιν.Σ.Επ. και τους Συνεταιρισμούς Εργαζομένων, νοείται η πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών από την επιχείρηση.

Σε κάθε περίπτωση ο φορέας μπορεί να προχωρήσει σε Ιεραρχική προσφυγή και Αίτηση Θεραπείας  επικαλούμενος πραγματικά περιστατικά που εμπόδισαν την ομαλή λειτουργία και την οικονομική δραστηριότητα έτσι όπως είχε εξαρχής προγραμματιστεί .

Ακόμα και σε περίπτωση που απορριφθεί η αίτηση θεραπείας μπορεί ο Φορέας αφού κλείσει το παλαιό ΑΦΜ να προχωρήσει στην εκ νέου σύσταση του με το ίδιο όνομα, τα ίδια μέλη, τους ίδιους σκοπούς, αλλά με νέο ΑΦΜ.

Εάν και η δική σας ΚοινΣΕπ αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα μπορείτε να μας στείλετε το μήνυμα σας από την παρακάτω φόρμα αναφέροντας μας ακριβώς το πρόβλημα και τις πιθανές κινήσεις που έχετε κάνει.

Αν είσαστε υπό σύσταση αναφέρετε το όνομα
πείτε μας μερικά λόγια για τον φορέα σας