Πρωτότυπες συσκευές μικροχρηματοδότησης σχεδιάζει ομάδα νέων ανθρώπων


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


40 πρωτότυπες συσκευές μικροχρηματοδότησης σχεδιάζει, μια ομάδα νέων ανθρώπων,  να τοποθετήσουν σε συνεργατικούς χώρους, με στόχο την ανάπτυξη της  κοινωνικής οικονομίας αλλά και την οικονομική ενίσχυση του κάθε εγχειρήματος.

Στις συσκευές, οι οποίες θα είναι συνδεμένες σε ένα δίκτυο, θα υπάρχει κερματοδέκτης ενώ μέσω οθόνης, θα πληροφορείται το κοινό για το έργο της κάθε κοινωνικής επιχείρησης, τους στόχους της αλλά και το ποσό που έχει συγκεντρωθεί σε κάθε δεδομένη στιγμή.

Η πρώτη συσκευή θα λειτουργήσει δοκιμαστικά στο Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος σε λίγες μέρες.

Τα έσοδα από την συγκεκριμένη συσκευή θα μοιραστούν, σύμφωνα με το πλάνο του προγράμματος, 50% για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Συνεργατικού καφενείου της Ακαδημίας Πλάτωνος και το υπόλοιπο 50% για την κατασκευή της επόμενης συσκευής, που θα τοποθετηθεί σε κάποιο άλλο συνεργατικό χώρο .

syskevi-chrimatodotisis-200x300
Η Πρωτότυπη Συσκευή Χρηματοδότησης (Donation Box) είναι δημιουργία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης CommonsLab Makerspace (γνωρίστε την εταιρεία εδώ) και μάλιστα διακρίθηκε σε διαγωνισμό επιχειρηματικού σχεδίου. «Η συσκευή δίνει τη δυνατότητα σε ομάδες να προβάλουν τα έργα τους σε δημόσιους χώρους» δηλώνει στον Αθήνα 9.84 ένας εκ των δημιουργών της ο Μανώλης Μπριζολάκης, επισημαίνοντας « ότι παράλληλα παρέχει πληροφορίες για κάθε ομάδα και έργο που ζητάει χρηματοδότηση, δέχεται και καταγράφει τα νομίσματα που καταχωρούνται, εκτυπώνει απόδειξη και ενημερώνει τους χρήστες για τη πορεία χρηματοδότησης του κάθε έργου σε πραγματικό χρόνο. Στόχος μας είναι να γνωρίζει ο κόσμος ακριβώς που πάνε τα χρήματα που προσφέρει».

Η Ανοικτή Συσκευή Χρηματοδότησης έχει σκοπό τη διάδοση και υλοποίηση της ιδέας της χρηματοδότησης έργων από το πλήθος (crowdfunding) σε φυσικούς χώρους.

Η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί σε δημόσιους χώρους όπως μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, καφετέριες, μεζεδοπωλεία, εμπορικά κέντρα, κοινωνικούς χώρους, αεροδρόμια κ.α.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέγει τα έργα που θα εμφανίζονται για χρηματοδότηση και να κρατάει ένα ποσοστό αν έχει συμφωνηθεί για τη συντήρηση της συσκευής. Επίσης ο χρήστης ή κάποιος τρίτος να φροντίζει για τη σωστή διανομή των χρημάτων όπως θα έχει συμφωνηθεί. Τα ανοιχτά δεδομένα από τις συσκευές μπορούν να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο ώστε μέσω της διαφάνειας να εξασφαλίζετε η διαδικασία.  …. διαβάστε εδώ την συνέχεια