Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ
Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της επανόρθωσης, κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε την κατάσταση. Συζητήστε το θέμα με έναν έμπιστο φίλο ή σύμβουλο για να είστε σίγουροι ότι έχετε κάνει λάθος. Πολύ συχνά, δεχόμαστε πάρα πολύ ενοχή, ενώ δεν μας αξίζει. Αφού εξετάσετε την κατάσταση λεπτομερώς και έχετε αποφασίσει την υπαιτιότητά, αρχίζουν τα βήματα για να ρυθμίσετε τα πράγματα στην σωστή κατεύθυνση.
Κοιτάξτε τα λάθη σας και αναγνωρίστε τις συνέπειες. Σκεφτείτε πόσο το λάθος σας έχει επηρεάσει το άλλο πρόσωπο. Είναι σημαντικό να συμπάσχουμε και να κατανοήσουμε πώς θα επηρεαστεί το άλλο πρόσωπο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χαράξετε μια λύση που θα ικανοποιήσετε πραγματικά το πρόβλημα.
Παρουσιάστε μια ειλικρινή συγγνώμη σύμφωνα με το μέγεθος των ενεργειών σας ώστε να σας καταλάβουν. Ενημερώστε το άτομο που σας καταλαβαίνει τι έχει συμβεί ή μπορεί να συμβεί λόγω των λόγων και πράξεών σας. Εκφράστε τη σημασία που έχει για εσάς η σωστή επιδιόρθωση της μεταξύ σας σχέση.
Να είστε προσεκτικοί για να μην υπάρχουν δικαιολογίες. Εάν υπάρχει πραγματική υπαιτιότητά του, να αποδεχθεί την ευθύνη και να του καταστήσετε σαφές ότι καταλαβαίνετε πού βρίσκεται η ευθύνη. Αν υπάρχουν παράγοντες που συμβάλλουν, μπορεί να χρειαστεί να τους εξερευνήσετε για να δοθεί μια εξήγηση για τη συμπεριφορά του, αλλά αυτοί δεν καθορίζουν την ευθύνη εάν η ευθύνη ανήκει στον υπαίτιο.
Προσφέρετε ρεαλιστικές εγγυήσεις όσον αφορά τη μελλοντική συμπεριφορά σας. Μην απλώς πείτε: ’ότι ποτέ δεν θα το κάνω ξανά’. Πείτε, τι θα κάνετε σε αντικατάστασή του. Σκεφτείτε και κάνετε εφικτά σχέδια σε σχέση με το πώς θα χειριστείτε μια παρόμοια κατάσταση στο μέλλον και παρουσιάστε τα.
Εάν πραγματικά συμπάσχετε με το πρόσωπο, μπορεί να έχετε κάποιες καλές ιδέες και τρόπους για να επιδιορθωθεί και να ενισχυθεί η σχέση του μαζί σας Δεν θα πρέπει να οδηγηθείτε στην αγορά δώρων ή να προσφέρετε άλλα αντικείμενα που μπορεί να θεωρηθούν δωροδοκία. Αντ ‘αυτού, σκεφτείτε τρόπους που μπορείτε να ασχοληθείτε με το άλλο πρόσωπο, ώστε να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη και την πιστή ειλικρινή επιθυμία σας να κάνετε τα πράγματα καλύτερα.
Επαναφέρετε και επεξεργαστείτε το λάθος σας για να προσπαθήσετε να εντοπίσετε τους αίτιους παράγοντες. Για παράδειγμα, εξάντληση, υπερκόπωση, το άγχος, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και άλλοι παράγοντες μπορεί να συνέβαλαν στο λάθος σας. Αν είναι έτσι, να λάβετε τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, έτσι ώστε να μην δείτε τον εαυτό σας σε θέση να πρέπει να απολογείστε και να επανορθώνετε το ίδιο λάθος ξανά και ξανά.
Συνειδητοποιήστε ότι το άλλο άτομο μπορεί να μην σας συγχωρέσει και να μην επιθυμεί να συνεχίσετε την γνωριμία σας. Αυτό μπορεί να φαίνεται άδικο, και μπορεί στην πραγματικότητα να είναι άδικο, αλλά θα πρέπει να σεβόμαστε τις επιθυμίες του άλλου προσώπου. Σε περίπτωση που η συγγνώμη σας δεν γίνει αποδεκτή, φροντίστε να μην χάσετε την ψυχραιμία σας. Αφήστε παράθυρο στη σχέση για να συνεχίσετε αργότερα με μία πιθανή σε μια θετική εξέλιξη. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξέρετε ότι έχετε κάνει όλα όσα είναι δυνατά, και μπορείτε να συνεχίσετε τη ζωή σας χωρίς το βάρος της ενοχής.
Λάζαρος Ιντζεσίλογλου Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΣΕΠ
Discover more from ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ
Subscribe to get the latest posts sent to your email.