Στην έκθεση Κ.Αλ.Ο. βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Αφήχθη πριν από λίγο ο πρωθυπουργός στον χώρο της έκθεσης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και ξεναγείται στο περίπτερα των Κοινωνικών και Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚοινΣΕπ).

Στην είσοδο τον υποδέχτηκε η κα Εφη Αχτσιόγλου, ενώ συναντήθηκε και με παιδιά που ήρθαν για να δούνε την έκθεση.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας, στους χώρους του παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σοφοκλέους 10, Πεσμαζόγλου 1) και στο αίθριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Γρυπάρειο Μέγαρο, (Σοφοκλέους 1).

Η έκθεση διοργανώνεται από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΑπΚΟ και την Ειδική Γραμματεία Κ.ΑΛ.Ο, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

“Σήμερα για πρώτη φορά μπαίνω στο ναό του κέρδους. Μόνο που τώρα γίνεται μια έκθεση που δεν έχει μόνο ως στόχο το κέρδος, αλλά και την προσφορά”, τόνισε ο πρωθυπουργός μπαίνοντας στον πρώην χώρο του Χρηματιστηρίου.

Ο πρωθυπουργός αφού ξεναγήθηκε σε κάποια περίπτερα της έκθεσης, κάθισε μαζί με τους διοργανωτές αυτής της προσπάθειας και συζητά προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματά τους.

Τους είπε ότι θα ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα επιχορήγησης των επιχειρήσεων αυτών, όπως θα τρέξει και η διαδικασία δημιουργίας κέντρων στήριξης αυτών των επιχειρήσεων.

Τέλος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τώρα που μπορούμε να δούμε με περισσότερη αισιοδοξία την πορεία της οικονομίας, θα υπάρξει αλλαγή του αναπτυξιακου μοντέλου.

Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο θα έχει ως επίκεντρό του την εργασία και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.